spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăActualitateSancțiune URIAȘĂ primită de un furnizor de carburanți

  Sancțiune URIAȘĂ primită de un furnizor de carburanți

  Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor a verificat peste 70 de stații de carburant din România și a aplicat amenzi în cuantum de 370.000 lei. Cea mai mare sancțiune a fost de 100.000 lei aplicată la sediul central al unui furnizor de carburant care are 215 stații pe întregul teritoriu al României, a declarat joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

  Odată cu amenda a fost semnat și ordinul de încetare a practicilor comerciale incorecte.

  De asemena stația din Beiuș care a a devenit ”celebră” prin nivelul extrem de ridicat al prețului practicat la vânzarea combustibilului a fost amendată cu 35.000 lei plus decizie de încetare a practicilor comerciale incorecte.

  Mai precis, atunci când OPC emite o astfel de decizie de încetare a practicilor comerciale incorecte, pe lângă sancțiunea dată, implică și revenirea la prețul practicat anterior.

  OPC a constat, în cea mai mare parte a comercianților, faptul că stocuri preexistente au fot comercializate la prețuri mai mari.

  De altfel peste 100 de echipe din cadrul ANAF, Consiliul Concurenței și Direcția Antifraudă desfășoară controale la stațiile de carburanți din țară iar rezultate controalelor vor fi făcute cunoscute zilele viitoare.

  Și Inspecţia Muncii va desfăşura, în perioada 10 – 16 martie 2022, campania naţională de verificare a staţiilor de distribuţie a carburanţilor auto din toată ţara, fiind vizate toate tipurile de întreprinderi – mici, mijlocii şi mari, cu capital de stat, privat şi mixt – care efectuează activităţi de distribuţie a carburanţilor pentru autovehicule.

  ISU este pe ochii pe imaginile care au circulat în spațiul public cu recipientele improvizate prin care se transporta materialul inflamabil. Cei în cauză riscă amenzi.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: