spot_img
23.4 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăActualitateȘcoala a început cu scandal în județul Gorj

  Școala a început cu scandal în județul Gorj

  Bacalaureatul, reluat la Bustuchin

  Noul an școlar a început cu o tragedie în județul Gorj. Un apreciat profesor de Limba și Literatura Română de la Liceul Tehnologic din Bustuchin a fost găsit spânzurat. Emil Diaconu, în vârstă de 60 de ani, activa la Colegiul Tehnologic Bustuchin. Acesta a fost chiar numit în funcția de director adjunct al unității de învățământ la începutul acestei luni, dar a demisionat după numai câteva zile.

  Profesorul ar fi dorit chiar să plece cu mașina și să-și pună capăt zilelor, iar soția care lucrează tot ca profesor l-a oprit.

  „Nu cunoscut ce s-a întâmplat și de ce a apelat la acest gest extrem. Era o familie realizată. Avea o fetiță care terminase Facultatea de Stomatologie și acum, din ce am înțeles, activează ca medic stomatolog la Timișoara. L-a afectat și momentul în care a fost pus director adjunct. Și-a dat demisia după două zile. Este trist ceea ce s-a întâmplat. Toată comunitatea din Bustuchin este șocată“, a precizat primarul din comuna Bustuchin, Ion Ciocea.

  Învățător pus director adjunct la un liceu

  Tot în comuna Bustuchin există o situație tensionată la Liceul Tehnologic, unde în funcția de director al fost numit un învățător. „A fost pusă în această funcție special o persoană care este contra mea. Este înscris în PNL. Cred că cel mai indicat ar fi fost să fie numit un cadru didactic din interiorul școlii. Să se numească un învățător la un liceu mi se pare cam bătaie de joc. Îi las să își facă numărul. Sunt și părinți supărați de această situație“, a spus primarul Ion Ciocea.

  Șefa învățământului gorjean, Dana Constantinescu, de la PNL, spune că supărările primarului sunt personale: „Aș pune și eu o întrebare. La un colegiu cunoscut din Târgu Jiu funcția de director adjunct a fost deținută patru ani de zile tot de către o învățătoare. Nu înțeleg care este problema? Un învățător nu poate să dețină o funcție de conducere pentru că nu vrea cineva? Aceste nemulțumiri sunt personale“.

  Zona centrală a municipiului Târgu Jiu a fost foarte aglomerată luni dimineață. Cel mai greu a fost pentru părinții și elevii de la Școala gimnazială „Alexandru Ștefulescu“ deoarece au fost nevoiți să traverseze șantierul de pe Calea Eroilor. „A fost haos, asta și din cauza acestui șantier. Nu am știut pe unde se intră în școală. Se ajunge destul de greu ca urmare a șantierului. A fost aglomerație. Nu s-a respectat distanțarea. La sfârșitul ceremoniei, elevii nu au știut unde în ce clase trebuie să meargă“, ne-a spus o mămică.

  „Ne-am reîntâlnit și am reîntregit «marea  familie»“

  Cursurile s-au reluat și la singurul liceu teologic din județul Gorj.

  „După o vacanta frumoasa, astăzi 13.09.2021, ne-am reîntâlnit și am reîntregit „marea  familie” a Liceului Teologic din Târgu Jiu, bucurându-ne sub soarele strălucitor de Festivitatea ce a avut loc cu ocazia începerii noului an școlar 2021-2022. Plini de emoții de la mic la mare, îmbrăcați frumos, elevii și distinșii dascăli s-au bucurat de acest eveniment care a cuprins următoarele: intonare Imnului Național de către corul liceului; oficierea Slujbei de Tedeum de către un sobor de  preoți; mesajul Înaltpresfinției Sale, Pr. Prof. Dr. Acad. Irineu, Mitropolit al Olteniei și Arhiepiscop al Craiovei, transmis prin Pr. Consilier Adrian Lupu; mesaj transmis prin reprezentanții M.A.I.; -mesaj transmis de către Primarul Marcel Romanescu, prin reprezentant Popescu Florentina; mesajul ISJ Gorj transmis prin Pr. Prof. Insp. Neofit Stanciulescu. Colectivul dascălilor Liceului Teologic transmite elevilor săi, și nu numai, un an școlar plin de realizări, cu spor în toate activitățile, presărat cu înțelepciune, cu dragoste și cu sănătate! Doamne ajută!“, a transmis părintele Prof. Vătafu Ștefan Cristi, directorul al Liceului Teologic din Târgu-Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: