spot_img
18.6 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăActualitateSe cere demiterea șefilor de la Garda de Mediu și APM

  Se cere demiterea șefilor de la Garda de Mediu și APM

  Scandalul legat de depozitul de gunoi de la Târgu Jiu se amplifică. Unul dintre edilii din Târgu Jiu le cere demisia șefilor de la Agenția pentru Protecția Mediului și Garda de Mediu Gorj.

  Viceprimarul din Târgu Jiu, Bodan Bejinaru, a declarat că se impune demisia conducerii celor două instituții de mediu care nu ar fi făcut din timp demersuri pentru a nu se ajunge la suspendarea activității depozitului de gunoi de la Târgu Jiu. Este de amintit că Agenția pentru Protecția Mediului Gorj a decis să suspende autorizația integrată de mediu pentru depozitul de deșeuri deținut de firma Polaris. Astfel, zilele trecute s-a ajuns în situația ca gunoiul să nu mai fie ridicat din cartiere și de la gospodării. Ulterior, în urma unor discuții între primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu și șefii Polaris, s-a stabilit ca serviciul de ridicare a deșeurilor municipale să fie prestat până în data de 2 aprilie. Atunci, instanța de judecată va analiza contestația depus de firma Polaris la decizia de suspendare a autorizației integrate de mediu. Până atunci, deșeurile sunt transportate la Drobeta Turnu-Severin.

  Demisia sau demiterea

  Bogdan Bejinaru a mai declarat că se impune demisia sau demiterea șefilor de la cele două instituții de mediu din județul Gorj, care trebuie să își asume o parte din vină în această speță. „Aceste instituții ar fi trebuit să intervină și să sancționeze societatea pentru lipsa de conformare la prevederile din autorizația de mediu. Poluarea aceasta olfactivă nu este de ieri, ci de mai mult timp. Ar trebui să fie sancționată această stare de adormire a Gărzii de Mediu și a Agenției pentru Protecția Mediului Gorj. Deșeuri se aduc de ani de zile la groapa de gunoi de la Târgu Jiu. Ar fi trebuit să se intervină din timp. Nu s-a întâmplat acest lucru și problemele s-au accentuat. Cu toată responsabilitatea cer demisia sau demiterea celor doi directori care conduc cele două instituții responsabile, respectiv domnul Giorgi de la APM și a domnului Sanda de la Garda de Mediu, pentru că dânșii, în afară de a încasa salarii în acești 10 – 12 ani de când sunt directori, nu au luat nicio măsură clară și concretă în ceea ce privește depozitul de gunoi de la Târgu Jiu. Până acum au dormit. Dorm de 10 ani și s-au trezit acum în plină pandemie să lase județul întreg plin de gunoaie. La sfârșitul săptămânii o să am o întâlnire cu Dan Vîlceanu, o să am o discuție cu privire la activitatea celor două instituții”, a declarat Eugen Bejinaru, la Radio Infinit. Este de precizat că Garda de Mediu a aplicat în ultimul an amenzi de aproape 500.000 de lei firmei care administrează depozitul de gunoi.

  Notificare pentru Polaris

  Viceprimarul din Târgu Jiu a mai spus că primăria a notificat Polaris că se va putea ajunge până la rezilierea contractului, dacă nu se respectă autorizația integrată de mediu: „Am notificat firma Polaris, printr-o adresă, care reprezintă un prim pas pentru tragerea semnalului de alarmă, că, nerespectând autorizația de mediu, automat sunt pasibili de rezilierea contractului”, potrivit lui Bogdan Bejinaru.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: