spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăActualitateSentința prin care fosta șefă a Secției de Oncologie a fost condamnată,...

  Sentința prin care fosta șefă a Secției de Oncologie a fost condamnată, desființată de Curtea de Apel Craiova

   

  Sentința prin care fosta șefă a Secției de Oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a fost condamnată pentru complicitate la înșelăciune la o pedeapsă de un an de închisoare cu amânarea aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere a fost desființată de Curtea de Apel Craiova. Procesul se va întoarce la Judecătoria Târgu Jiu.

  „Admite apelurile declarate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu şi inculpaţii Găvănescu Victor şi Găvănescu Mariana, împotriva sentinţei penale nr. 1356 din data de 26.10.2021, pronunţată de Judecătoria Târgu-Jiu, în dosarul nr. 14271/318/2019. Desființează în totalitate sentința penală atacată și trimite cauza spre rejudecare la aceeași instanță, respectiv Judecătoria Târgu-Jiu. Menține actele îndeplinite până la termenul din data de 31.08.2021. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului”, a decis Curtea de Apel Craiova.

  Cei doi soţi fuseseră obligaţi de instanţa de judecată să achite un prejudiciu de aproape 200.000 de lei:

   

  Trimiși în judecată pentru decontări fictive

   

  Mariana Găvănescu şi soţul său au fost trimişi în judecată în toamna anului 2019. Potrivit anchetatorilor, în perioada 2008-2016, în calitate de şef al secţiei de oncologie, medicul Mariana Găvănescu recomanda pacienţilor servicii de îngrijiri medicale la domiciliu prestate de o societate comercială al cărei administrator era soţul său. Societatea respectivă beneficia astfel de decontările Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate pentru aceste servicii, deşi în multe situaţii serviciile medicale raportate nu ar fi fost efectuate în realitate.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: