spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăActualitateTașcău: “Diferența de tarife ar trebui plătită de cei care au gestionat...

  Tașcău: “Diferența de tarife ar trebui plătită de cei care au gestionat groapa de gunoi”

  Autoritățile județene ia atitudine în scandalul deșeurilor de la Gorj. Vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Tașcău, recunoaște situația delicată însă susține că problema nu trebuie să aibă urmări asupra contribuabililor. O soluție ar fi ca vechiul prestator să răspundă pentru problema apărută ca urmare a proastei gestionări a gropii de gunoi de la Târgu Jiu.

  “Problema devine stringentă. Se poate ajunge la mărirea tarifelor. În momentul de față gunoiul se transportă la Severin. Problema este că taxa de depozitare este aproape dublă plus transportul din zonele Gorjului la Mehedinți, care e costisitor. Cred că suntem într-o situație delicate și o măsură trebuie luată. Nu mai putem continua în acest mod”, a declarat Dorin Tașcău, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj.

  Vinovații

  Oficialul a mai declarat că reprezentanții firmei care se ocupă de strângerea deșeurilor în mai multe localități din Gorj s-au plâns că merg pe minus. „Diferența de tarife ar trebui plătită de cei care au gestionat groapa de gunoi. Nu cred că cetățeanul trebuie să plătească diferența de tarif chiar dacă serviciul respectiv necesită costuri suplimentare. Nu este vina cetățeanului că groapa de gunoi nu funcționează. Vina este a celor care nu au gestionat corespunzător groapa de gunoi. Am găsi cu drag un alt operator care să ia gunoiul la același tarif, dar nu cred că se poate realiza asta. Primarii nu au fost de acord să mărim tarifele. Cei de la Supercom ne-au comunicat că au pierderi de două miliarde de lei lunar”, a mai spus Tașcău.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: