spot_img
15.6 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 1, 2023
Altele
  AcasăActualitateTot mai mulți producătorilor de produse BIO, în Gorj

  Tot mai mulți producătorilor de produse BIO, în Gorj

  Crește numărul agricultorii gorjeni care produc alimente ecologice. Direcția pentru Agricultură Județeană Gorj încurajează tot mai mult trecerea de la convențional la ecologic. Anul acesta peste 160 de beneficiari s-au înscris în acest tip de program național.

  “Zilele trecute DAJ Gorj a reușit să termine înscrierea în baza de date națională a tuturor celor care sunt înscrisă anul acesta la nivelul ecologic în județul Gorj. Stăm foarte bine raportat la anul trecut, avem o creștere. Dacă anul trecut am avut 149 de beneficiari pentru agricultura ecologică, anul acesta avem un număr de 166 de persoane, dintre care majoritatea sunt producătorii agricoli și câțiva operator care lucrează în ca și procesatori, ca operatori în strângerea de ciuperci sau plante din flora spontană și, de asemenea, doi comercianți. Suntem și un județ în care agricultura ecologică poate avea un viitor destul de luminos, avem suprafețe mari care pot face obiectul agriculturii ecologice de aceea încurajăm pe toți, ca și în viitorul apropiat sau mai îndepărtat, să treacă de la o agricultură convențională la agricultura ecologică”, a declarant directorul adj DAJ Gorj, Alin Petrică.

  Cei mai mulți dintre beneficiarii agriculturii ecologice sunt cultivator de fructe de pădure. “Vorbim de cultivatorii de arbuști fructiferi, zmeură, mure sau cătină. Vorbim de cultivatorii care au suprafețe de livezi de pomi fructiferi, legume și mai sunt cei din zona montană care au pășunile și fânețele naturale certificate BIO, ceea ce înseamnă că și partea zootehnică poate beneficia de aceasta posibilitate de a livra produse bio, din zona de nord a județului”, au mai transmis specialiștii.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: