spot_img
18.1 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesÎn câți ani s-ar putea realiza proiectul tehnic pentru Drumul Expres Târgu...

  În câți ani s-ar putea realiza proiectul tehnic pentru Drumul Expres Târgu Jiu – Craiova

  Unul dintre parlamentarii de Gorj este de părere că în trei ani de zile ar putea fi gata documentațiile pentru Drumul Expres Târgu Jiu – Craiova. Senatorul de Gorj, Cristinel Rujan, a declarat că în maximum trei ani de zile vor fi gata proiectul tehnic și studiul de fezabilitate. Cu toate acestea, potrivit contractului, firmele care au câștigat licitația trebuie să le finalizeze mult mai repede. În opinia lui Rujan, dacă proiectul tehnic și studiul de fezabilitate vor fi gata în 3 ani, licitația și execuția ar putea fi gata în 4 – 5 ani de zile. Astfel, în total se va ajunge la 8 ani, respectiv durata a două mandate în administrația locală sau de parlamentar.

  Este de amintit că în data de 17 martie anul curent Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat contractul pentru elaborarea „Studiului de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru obiectivul Drum Expres Craiova – Târgu Jiu” cu ofertantul declarat câștigător, Asocierea EGIS ROMANIA S.A. – SEARCH CORPORATION S.R.L. Potrivit CNAIR, valoarea contractului este de 20.247.133,77 lei fără TVA, sursa de finanțare fiind din Fonduri Europene Nerambursabile.

  Principalele servicii, conform contractului, constau în:

  Elaborarea Studiului de Fezabilitate, ținând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislației în vigoare;

  Întocmirea documentației suport și Asistența acordată Autorității Contractante pentru depunerea și susținerea aplicației de finanțare;

  Realizarea Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC) și asistența tehnică până la obținerea Autorizației de Construire de către Autoritatea Contractantă;

  Proiectul Tehnic de Execuție (PTE), ținând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislației în vigoare;

  Documentația de atribuire a contractului de execuție lucrări;

  Asistența tehnică acordată Autorității Contractante în perioada derulării procedurilor de licitații pentru execuție lucrări.

  Perioada pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate este de 14 luni de la data de începere, 17 luni de la data de începere pentru elaborarea PAC (respectiv in 3 luni de la elaborarea SF) și 20 luni de la data de începere elaborarea Proiectului Tehnic (respectiv în 3 luni de la elaborarea PAC).

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: