spot_img
Altele
    AcasăActualitateTransloc controlat de aproape cinci luni de ANAF

    Transloc controlat de aproape cinci luni de ANAF

    Societatea de transport în comun din Târgu Jiu, Transloc SA, este supus unui control efectuat de Agenția Națională de Administrare Fiscală care se desfășoară de aproximativ patru luni și jumătate.

    Echipa de control vine aproape zilnic la sediul Transloc solicită o serie de documente, după care pleacă. Acest lucru se întâmplă de la începutul lunii aprilie.

    Mihai Paraschiv, directorul Transloc, consideră că acest control este abuziv: „Am fost deranjat de un control de la ANAF care a început în luna aprilie, în baza OUG94/2011. Nu s-a finalizat nici până acum. Din punctul meu de vedere este încălcată legislația pentru că la unul dintre articole spune că nu poate să depășească trei luni de zile, decât în două situații: mari contribuabili, ceea ce nu este cazul nostru, sau în situația în care deținem sedii secundare. Avem câteva puncte de lucru, cum ar fi sediul social, hală de întreținere, de spălătorie etc. Nu avem sedii sociale în accepțiunea sediului social.

    Este un abuz. Dumnealor mi-au spus că sunt protejați de lege.

    Au fost puse la dispoziție mii de copii xerox, toate documentele posibile și imposibile. O să încercăm să răspundem la toate aceste solicitări. Nu au mai fost la așa de multe controale.

    Sunt anumite persoane deranjate de modul meu de lucru“.

    Problemă înregistrată în anul 2002 depistată în anul 2021

    În anul 2021, la Transloc au fost și sunt efectuate mai multe controale. Culmea este că reprezentanții de la Curtea de Conturi au descoperit o neregulă înregistrată din anul 2002.

    „În anul 2021 au fost și sunt în desfășurare șase sau șapte controale până în acest moment. Ultimele patru sunt începute din martie și până în prezent. Toate au avut la bază sesizări și reclamații. Primele trei s-au finalizat fără niciun fel de sancțiune. Controlul de la Curtea de Conturi a rămas cu o serie de măsuri pe care trebuie să le implementăm până la sfârșitul anului, pentru a remedia anumite deficiențe, dar nu s-a stabilit niciun fel de prejudiciu, analizând activitatea din anul 2020, când am fost la conducere de la începutul anului și până la sfârșit. Printre măsurile lăsate de cei de la Curtea de Conturi se numără și o deficiență găsită în anul 2002. Vă dați seama câte controale au fost în cei 19 ani și nu s-a găsit această problemă. Este o chestie banală. S-au verificat modul de constituire a capitalului social și s-au găsit două mașini care au fost casate în anul 2002 și nu fost scoase din capitalul social. Cele două sunt evaluate la o valoare de 800-900 milioane de lei vechi, față de capitalul social de 47 miliarde lei“, a  mai precizat Mihai Paraschiv.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: