spot_img
12 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitateVezi ce l-a dat de gol pe elevul din Gorj care a...

  Vezi ce l-a dat de gol pe elevul din Gorj care a încercat să fraudeze Bac-ul!

  Un elev care a susținut cea de-a doua probă a examenului de bacalaureat a fost ridicat de oamenii legii chiar din sala de concurs după ce a făcut poze la subiecte și le-a postat pe Facebook. Incidentul a avut loc la Liceul cu Program Sportiv din Târgu Jiu.

  Frauda a fost posibilă prin telefonul mobil deținut de candidat. Acesta a reușit să facă poze subiectelor și să le posteze, cu ajutorul unui prieten, pe un grup de pe o rețea de socializare fără ca profesorii asistenți să observe. Ulterior, l-a dat de gol chiar poza făcută, candidatul a surprins în imagine și codul său de identificare.

  “Imediat după ce a început distribuirea subiectelor, profitând de faptul că profesorii asistenți împărțeau subiectele, a fotografiat subiect și l-a trimis unei persoane care l-a postat de pe un grup cu 5000 de membrii, pe Facebook. Președintele centrului de examen a intrat pe acel grup și a realizat faptul că acel candidat era în centru lui pentru că fotografiase și codul de identificare. Elevul a fost eliminat din examen. Candidatul este de la Liceul Tismana și a fost arondat la LPS Târgu Jiu” a transmis Nicolae Negrea.

  Poliția a deschis în acest caz dosar penal pentru divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice.

  Ministrul Educației a declarat că situația este identică în alte patru centre de examen din țară, unde candidații au cerut pe Facebook rezolvarea subiectelor. “Vom face o anchetă să vedem în ce măsură personalul supraveghetor ar fi putut evita această gravă fraudă”, a transmis Sorin Câmpeanu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: