spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăActualitateZeci de kilometri de fibră optică în Târgu Jiu

  Zeci de kilometri de fibră optică în Târgu Jiu

  Se lucrează la modernizarea iluminatului public din Târgu Jiu. Muncitorii vin cu rețeaua de la ieșirea din oraș spre centru municipiului.

  Investiția de 5 milioane de euro este obținută prin fonduri europene. Se trece pe iluminat pe bază de led, în Târgu Jiu. Proiectul mult discutat a fost demarat. Investiția va reduce considerabil factura la curent.

  “Au început lucrările pentru unul dintre cele mai ample proiecte pe fonduri europene de la Târgu Jiu: modernizarea iluminatului public. În acest moment se intervine dinspre Bârsești către centrul municipiului. 5 milioane de euro ajung în orașul nostru doar pentru acest proiect care, pe lângă modernizarea propriu-zisă, înseamnă o scădere a costurilor pe noua rețea cu peste 40%, ceea ce reprezintă o economie substanțială la bugetul local! Se prevede, printre multe altele, instalarea a 27 de kilometri de rețea electrică, 27 de kilometri de fibră optică și peste 1000 de corpuri de iluminat. Mai mult decât atât, acest proiect înseamnă o bază pentru alte proiecte europene pentru care avem finanțarea deja asigurată: INFOTRAFIC și modernizarea transportului în comun. Sunt proiecte ample, de durată și vitale pentru dezvoltarea municipiului Târgu Jiu”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: