spot_img
17.6 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăEconomicStrategia energetică a României va cuprinde investițiile de la CEO

  Strategia energetică a României va cuprinde investițiile de la CEO

  Investițiile din Planul de Restructurare al Complexului Energetic Oltenia (CEO) vor fi cuprinse în Strategia Energetică Națională.
  Daniel Burlan, președintele Directoratului CEO, a spus că Strategia se află în dezbatere publică și va fi adoptată prin lege sau ordonanță de urgență: „Strategia energetică este în dezbatere publică. A primit avizul mai multor ministere. Se vrea să se aprobe această Strategie fie prin lege, fie prin Ordonanță de Urgență, depinde de momentul în care se promovează acest act legislativ. În strategia energetic, CEO este prins cu investițiile propuse în planul de decarbonare, cu capacități pe cărbune până în 2030 și după. Așteptăm să vedem cu iese această strategie in urma observațiilor“.

  „România să își asume un program de decarbonare“

  „Planul de decarbonare este ceea ce poate face CEO, dar statul român se poate implica, pentru că toate statele au program de decarbonare. Cehia are trei variante: una rapidă, medie și alta lentă. Poloni are la fel un program. Grecia are un program de decarbonare până în 2028, cu o centrală care va fi pusă în funcțiune în acest an. Trebuie și România să își asume un program. În trimestrul II al anului 2022, va ieși cu acest plan de decarbonare“, a precizat Daniel Burlan la o emisiune de la Gorj Tv.

  „Mi se pare cam dubioasă participarea organizațiilor de mediu“

  Președintele Directoratului CEO spune că Strategia este contestată de organizațiile de protecție a mediului: „Există și contestatari din partea organizațiilor de mediu care critică Ministerul Energiei că susține producția pe cărbune și că nu accelerează ieșirea mai repede.

  Mi se pare cam dubioasă și participarea acestor organizații în jurul nostru în această perioadă. Am văzut niște asocieri care îmi trezește niște suspiciuni. Faptul că interferezi și vii în piață lângă protestatari nu este în regulă. Dacă au un deziderat, să îl manifeste în altă parte, nu în jurul salariaților Complexului Energetic Oltenia, să nu-i atragă în acest joc“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: