spot_img
19.6 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 29, 2024
Altele
    AcasăActualitateZonele montane, în atenţia autorităţilor

    Zonele montane, în atenţia autorităţilor

    Zonele de sub munte din judeţul Gorj sunt în vizorul autorităţilor judeţene! Acestea îşi doresc implementarea de noi proiecte care au ca scop crearea de locuri de muncă pentru femeile şomere şi minorităţile defavorizate din localităţile zonelor montane. În acest sens, va avea loc o întâlnire, la 30 noiembrie, cu primarii din localităţile de sub munte.

    Crearea de locuri de muncă pentru femeile şomere şi întreţinătoare de familii din zonele de sub munte ale Gorjului reprezintă o prioritate, în acest moment, pentru autorităţile judeţene. Pentru ca proiectele să poată fi implementate, astăzi s-a stabilit o serie de întâlniri cu edilii localităţilor Novaci şi Polovragi, la data de 30 noiembrie. Avantajul este reprezentat de faptul că există deja o asociaţie cu personalitate juridică, astfel, proiectul putând fi accesat cu uşurinţă. Însă, la această întâlnire vor fi prezenţi şi primarii din Vaideeni şi Horezu, judeţul Vâlcea, cei care se află deja în această asociaţie. În urma întâlnirii se vor stabili clar proiectele ce urmează a fi implementate în aceste zone, iar legăturile sunt stabilite pentru axa 6 finanţare pe bani europeni din programul de finanţare 2014-2020. „Încercăm să derulăm unul sau mai multe proiecte care să aibă ca grup-ţintă femeile care sunt şomere sau întreţinători de familie. De asemenea, şi alte grupuri defavorizate cum ar fi minoritatea rromă. În acest sens, în această dimineaţă, am stabilit întâlnire pe data de 30 noiembrie cu primarii dintr-o anumiă zonă. Este vorba despre primarii din zona de sub munte. Ei deja sunt într-o asociaţie care are personalitate juridică”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Mădălina Ciolocoi.

    Mădălina Ciolocoi: „Pot fi accesaţi minimum 500 de mii de Euro”

    În urma întâlnirii ce va avea loc la Novaci, în data de 30 noiembrie a acestui an, se vor clarifica grupurile-ţintă vizate. De asemenea, va fi avută în vedere îndemânarea oamenilor din zonele de munte, astfel încât fiecare dintre ei să se integreze pe piaţa muncii. Cu cât suma cu care membrii echipei de proiect vor intra în această acţiune este mai mare, cu atât şi valoarea grantului de la Uniunea Europeană va fi mai mare. În acest sens, pot fi accesaţi minimum 500 de mii de euro de la UE. „Ce urmăresc eu şi colegii din echipă este ca fondurile europene să aibă finalitate şi practică. Adică, crearea locurilor de muncă şi să exploatăm din plin competenţele oamenilor din zonele respective, adică: arta casnică, ţesături, cusături, împletituri din nuiele şi aici comunitatea rromă are foarte mare experienţă. Avem oameni care practică în particular. Mai avem obiecte casnice din lemn. Mai avem o propunere din partea primarlui de la Novaci: o manufactură pentru prelucrarea pieilor. Depinde foarte mult de suma cu care vine fiecare partener în proiect. Minim 500 de mii de Euro poate fi suma accesată de la Uniunea Europeană”, a precizat Mădălina Ciolocoi. Cum România are o contribuţie importantă la Uniunea Europeană, toţi banii care revin vor fi luaţi pentru implementarea noului proiect.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: