spot_img
22 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 29, 2024
Altele
    AcasăEconomic1300 de angajaţi se vor trata la Staţiunea Săcelu

    1300 de angajaţi se vor trata la Staţiunea Săcelu

    Comisia constituită din sindicate şi administraţie va finaliza până la sfârşitul acestei săptămâni regulamentele ce privesc criteriile de acordare a ajutoarelor sociale şi a biletelor de tratament în Staţiunea Săcelu. Administraţia susţine că, în perioada 1 iunie- 30 august, aproximativ 1300 de angajaţi din CEO vor putea beneficia de tratament la Staţiunea Săcelu, în limita bugetului alocat de două milioane de lei.

    Aproximativ 1300 de mineri şi energeticieni vor beneficia în perioada 1 iunie – 30 august de bilete de tratament în Staţiunea Săcelu! Declaraţia a fost făcută de şeful Departamentului Relaţii cu Comunitatea din cadrul CEO, în condiţiile în care ieri s-a lucrat de către comisia mixtă, administraţie- sindicate, la finalizarea proiectului de regulament ce priveşte ajutoarele sociale şi proiectul regulamentului privind tratamentul în Staţiunea Săcelu. În aceste zile se vor finaliza aceste proiecte, iar comisia mixtă va aproba regulamentele. În atenţia comisiei ce va acorda aceste bilete de tratament se vor afla angajaţii ce au recomandări medicale pentru afecţiuni ce pot fi tratate în Staţiunea Săcelu. „În primul rând că vor beneficia de tratament 1285 de salariaţi în perioada 1 iunie-30 august. Acesta este numărul de salariaţi care vor beneficia de tratament în staţiunea Săcelu. Propunerile noastre sunt cu prioritate cei care au recomandări medicale pentru afecţiuni care pot fi tratate în Staţiunea Săcelu şi în special cele reumatice. Pe de altă parte se vor avea în vedere cei care au suferit accidente de muncă, cei care se află în evidenţă cu afecţiuni care se tratează în această staţiune şi de asemenea vor avea prioritate cei care lucrează în condiţii speciale, deosebite, vătămătoare, grele şi periculoase”, a declarat Ion Ruşeţ. Pentru anul 2015, bugetul alocat de CE Oltenia pentru biletele de tratament este unul limitat, respectiv de doar două milioane de lei. Cum numărul salariaţilor ce vor beneficia de această facilitate este mic, Ruşeţ a mai susţinut că: „am stabilit de comun acord cu sindicate că dacă vor fi cereri suplimentare, tratamentul poate continua şi în luna septembrie şi octombrie, dar desigur numai la băile din interiorul staţiunii”.

    Ajutoare sociale, în limita bugetului

    „Tot în limita bugetară vom acorda şi ajutoarele sociale”, susţine Ion Ruşeţ. Cu privire la acordarea acestor drepturi, prevăzute în contractul colectiv de muncă, propunerea administraţiei este de reducere a cuantumului acestor ajutoare în raport cu anul 2014. „Propunerea sindicală este să se menţină cuantumul acelor ajutoare. În condiţiile în care se va menţine cuantumul existent în anul 2014 va trebui să se reducă numărul de beneficiari ai acestor ajutoare”, a explicat şeful Departamentului Relaţii cu Comunitatea din cadrul CEO. Cât despre poziţia avută de administraţie cu privire la aceste drepturi, Ruşeţ susţine că: „se doreşte să beneficieze de ajutor în spiritul solidarităţii sociale toţi salariaţii care au nevoie, dar în aceste condiţii cuantumurile vor fi relativ diminuate faţă de anul 2014”.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: