spot_img
13.7 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăEconomicCând se opresc protestele din centrul orașului

  Când se opresc protestele din centrul orașului

  Sindicaliștii din Complexul Energetic Oltenia au anunțat când vor fi oprite protestele din centrul municipiului Târgu Jiu. Zeci de salariați din Complexul Energetic Oltenia vin de aproape 4 luni și jumătate în centrul orașului, în Piața Prefecturii. Motivul este legat de necesitatea scăderii vârstei de pensionare la Complexul Energetic Oltenia, pentru angajații care lucrează în condiții foarte grele. Aceștia nu beneficiază în momentul de față de o grupă de muncă aferentă condițiilor în care își desfășoară activitatea. Prin urmare, nici nu pot să iasă mai devreme la pensie, ca alți colegi de-ai lor, din Complexul Energetic Oltenia sau din alte companii energetice sau sectoare de activitate unde se acordă o grupă de muncă pentru condiții foarte grele.

  Manu Tomescu, unul dintre liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia și de nelipsit de la protestele din Piața Prefecturii, a declarat că a fost stabilit momentul în care acestea vor înceta. Totul este legat de situația proiectului de lege privind scăderea vârstei de pensionare la Complexul Energetic Oltenia. Manu Tomescu a precizat că, indiferent de cum se va vota, dacă legea va trece sau nu de Camera Deputaților, protestul va înceta. În condițiile actuale, protestul va avea loc până la jumătatea lunii iunie.

  Politicienii aflați la guvernare sunt sceptici că legea va trece de Camera Deputaților, având în vedere impactul bugetar. Acesta este estimat la peste 50 de milioane de euro. Trebuie să fie achitate contribuțiile pe mai mulți ani, în cazul în care vârsta de pensionare va scădea.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: