spot_img
21.2 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 29, 2024
Altele
    AcasăEconomicCE Oltenia, partener cu 10%

    CE Oltenia, partener cu 10%

    Democratul Dan Vâlceanu se declară a fi sceptic în ceea ce priveşte construirea grupului energetic de la Rovinari, de către investitorii chinezi. Acesta a declarat în cadrul emisiunii „Punctul pe I”, că se va ajunge la o rivalitate pe piaţa energetică între CE Oltenia şi grupul cel nou.

    Construcţia grupului de 600 de megawați ar putea începe la sfârşitul acestui an, dacă vor fi respectaţi toţi paşii prevăzuţi în memorandumul încheiat între cele două ţări partenere, China şi România. Investiţia se preconizează a fi finalizată în 2017 , energia produsă urmând a fi livrată pe baza contractelor negociate, către companii interesate din Turcia şi Austria, după cum a declarat administraţia CE Oltenia. Compania chineză va investi sume importante de bani în acest grup energetic ce va funcţiona pe lignit, tehnologia fiind una rar întâlnită în Europa.

    Milosteanu: Trebuie să fim optimişti

    Invitat la „Punctul pe I”, Dan Vâlceanu şi-a prezentat poziţia faţă de această investiţie, opinia acestuia aflându-se în contradicţie cu cea prezentată de social democratul Gheorghe Milosteanu. Democratul Dan Vâlceanu s-a declarat a fi sceptic cu privire la această investiţie majoră pentru România şi judeţul Gorj. „Nu văd interesul părţii române. De ce să aducem la noi în curte un concurent? Când va începe să vândă energie chinezul, unde va vinde CE Oltenia? Chinezul va merge cu energia pe bursă ca şi CE Oltenia iar el va vinde mai ieftin pentru că este unul modernizat şi poate să facă acest lucru. Partea chineză are 90%, iar partea română are 10%, nici cărbune nu sunt obligaţi să cumpere de la Rovinari”, a mai declarat democratul Vâlceanu. Spre deosebire de acesta, social-democratul Gheorghe Milosteanu a susţinut cu totul altceva. „Nu mai trebuie să privim în spate, trebuie să fim încrezători şi optimişti”, a spus Milosteanu. În prezent în cadrul parteneriatului încheiat România deţine decât 10% din acţiuni, restul acţiunilor existente în pachet fiind deţinute de partenerii chinezi, conform unor surse. Aceleaşi surse au mai declarat că după ce investitorul chinez îşi va recupera investiţia este posibil că partea rămână să îşi mărească pachetul de acţiuni, pentru a ajunge la peste 50% din acestea.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: