spot_img
24.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăEconomicCEO a vândut cea mai mare parte a energiei prin contracte bilaterale

  CEO a vândut cea mai mare parte a energiei prin contracte bilaterale

  Complexul Energetic Oltenia (CEO) a răspuns, printr-un comunicat de presă, furnizorilor care au spus că cei trei mari producători de energie electrică nu răspunde la ofertele de cumpărare de energie electrică. CEO a vândut în acest an cea mai mare parte a energiei electrice produse pe baza contractelor bilaterale încheiate anterior, deși prețul fiind mult mai mic decât pe Piața Zilei Următoare, unde prețurile au înregistrat o creștere spectaculoasă.

  „În cursul acestui an, CE Oltenia a vândut 85% din energia produsa prin contracte încheiate pe termen lung pe PCCB (n.r. – piața contractelor bilaterale), 10% pe Piața pentru Ziua Următoare si 5% pe Piața cu Amănuntul. De asemenea, CE Oltenia a vândut deja peste 85% din energia electrica preconizata pentru anul 2022, conform BVC.

  Fata de alți participanți, ponderea CE Oltenia pe Piata pentru Ziua Următoare si pe Piața Intra-zilnica este sub 5%.

  Cantitățile vândute sunt publice pe site-ul OPCOM, fiind tranzacționate pe PCCB-NC sau pe PCCB-Flex, unde se regăsesc si furnizorii, și traderii care au achiziționat energia respectiva.

  Deși preturile la care au fost perfectate contractele respective au fost mult mai mici decât cele actuale conform evoluției pietei, unii furnizori (ex. ENEL) nu au raspuns ofertelor de vânzare.

  CE Oltenia a avut oferte de vânzare si pana in anul 2025 inclusiv, doar o mica parte dintre acestea fiind materializate si cu contracte, deoarece marii furnizori nu au răspuns la ofertele de vânzare care, la momentul respectiv, au avut preturi mult mai mici decât cele din ultima perioada.

  Faptul ca o parte dintre furnizori, care sunt și furnizori de ultima instanță, nu au răspuns la ofertele de vânzare ale CE Oltenia este propria decizie a acestora, conform politicii de piața pe care o derulează“, se arată într-un comunicat de presă al CEO.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: