spot_img
31.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăEconomicCEO angajează 60 de electricieni și lăcătuși mecanici

  CEO angajează 60 de electricieni și lăcătuși mecanici

  Complexul Energetic Oltenia (CEO) va angaja în perioada următoare 60 de tineri pe meseriile de electrician și lăcătuș mecanic.

  Daniel Burlan, președintele Directoratului, a precizat că sunt întâmpinate probleme pentru a găsi electricieni, deoarece pe diplomele emise de unitățile de învățământ se menționează o altă calificare: „În perioada următoare am scos la concurs pentru angajarea a 60 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani. E vorba de 30 de electricieni și 30 de lăcătuși. Avem o problemă și nu înțeleg de ce nu există o colaborare între AJOFM și Inspectoratele Școlare, pentru că la majoritatea absolvenților de licee nu se mai scrie în diploma de calificare electrician, ci tehnician în automatizări, care în codul nu echivalează cu electrician“.

  Nu găsesc să angajeze excavatoriști

  De asemenea, la CEO există un deficit de excavatoriști. Conducerea companiei a găsit o soluție prin promovarea pe aceste posturi a unor angajați care au urmat cursurile pentru acest domeniu de activitate: „Avem o problemă cu meseria de excavatorist. Suntem deficitari, pentru că înseamnă și o meserie calificată, iar la ora asta nu avem identificată o societate care să facă cursuri de calificare în această meserie și să autorizeze meseria de excavatorist. Avem salariați care în trecut au făcut această specializare și pe care-i promovăm în această meserie mai bine plătită, iar în locul lor, pe meserii de genul mașinist, personal nou angajat“, a precizat Daniel Burlan.

  600 de salariați de la CEO au ieșit la pensie

  Aproximativ 600 de salariați din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) au ieșit la pensie de la începutului anului și până în prezent. „Ne așteptam ca și în perioada următoare până la sfârșitul anului să mai plece salariați la pensie. Am încercat în această perioadă să compensăm și să angajăm personal în acele locuri deficitare, să avansăm persoane mai vechi în companie pe anumite meserii care necesită o experiență și o pregătire profesională mai bună. Angajări s-au făcut pe posturile mai puțin calificate. Legislația privind reducerea vârstei de pensionare a celor care își desfășoară activitatea în condiții deosebite de muncă a avut un impact în privința reducerii numărului de angajați, care înseamnă reducerea vârstei până la 55 de ani. Această lege este valabilă până în anul 2021. Am înțeles, în urma discuțiilor pe care le-am avut cu deputații că se va încerca obținerea unei derogări la comisia europeană pentru perioada de tranziție și restructurare“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: