spot_img
0.9 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 11, 2023
Altele
  AcasăEconomicCEO, la Comisia Europeană! Ce se va întâmpla peste două luni!

  CEO, la Comisia Europeană! Ce se va întâmpla peste două luni!

  Achiziţionarea de certificate de carbon rămâne pentru CE Oltenia una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă compania. În acest sens, secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Vişan, a declarat că în aproximativ 45 de zile, România îşi va apăra dreptul de a-şi menţine securitatea energetică, la Comisia Europeană.

  Costul certificatelor CO2 pe care Complexul Energetic Oltenia este obligat să-l suporte a ajuns la o valoare enormă, însemnând 30% din cifra de afaceri a companiei.
  „Este vorba despre securitatea energetică a unui stat”. „Creşterea preţului /certificat CO2 a fost de la 5 -7 euro anul trecut, la 16 – 18 euro anul acesta. Costul certificatelor ajunge cam la 30% din cifra de afaceri a companiei, ceea ce este enorm. Evem o abordare, o am în lucru, este pe masa mea. Vom merge cu ea în Guvern şi apoi la Comisia Europeană. Este dreptul fiecărui stat de a-şi menţine securitatea energetică şi trebuie să găsim o soluţie. Aproape cu certitudine se va merge pe varianta memorandumului aprobat în Guvern şi cu avizul Mediului, apoi după 35, 45 de zile să notificăm Comisia Europeană. E totuşi vorba despre securitatea energetică a unui stat”, a declarat acesta lăsând să se înţeleagă că în acest caz Comisia Europeană poate arăta indulgenţă faţă dificultăţile producătorului de energie din Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  2 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: