spot_img
15.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 4, 2024
Altele
    AcasăEconomicComplexurile, pentru privatizare

    Complexurile, pentru privatizare

    La întâlnirea cu oficialii români, misiunea FMI s-a declarat deranjată, se pare, de faptul că reprezentanţii Ministerului Economiei nu au continuat demersurile pentru înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia. Surse din cadrul participanţilor au precizat că delegaţia FMI a prezentat o listă cu 17 companii de stat, avute în atenţie pentru management privat.

    Miercuri seara, delegaţia FMI a început discuţiile cu reprezentanţii companiilor de stat, printre acestea regăsindu-se şi Complexul Turceni şi SNLO, aflate de câteva luni sub monitorizare. Liderul de sindicat de la Energia Turceni, Eugen Iovan a precizat că în realitate se urmăreşte privatizarea Complexului Turceni „eu nu cred că domnul Băsescu, care nu agreează privatizarea societăţilor vrea să le vândă la preţ de nimic iar salariaţii să îşi piardă locurile de muncă”. Din semnalele primite de acesta, se pare că, termocentrala Turceni va rămâne în continuare sub monitorizarea FMI „asta cred ca nu va fi o problemă, pentru care trebuie să ne facem griji. CE Turceni este o unitate profitabilă, în grafic cu lucrările de investiţii, ne încadrăm cu cheltuielile iar salariaţii îşi fac treaba”, a mai precizat Iovan. În ceea ce priveşte derularea discuţiilor cu delegaţia FMI, preşedintele democrat-liberal Ion Ruşeţ a declarat că „trebuie aşteptat finalul misiunii FMI, pentru a vedea concluzia. Este o misiune de evaluare, ce va stabili respectarea acordurilor stabilite cu factorii responsabili”. Vicepreşedintele USMO, Gheorghe Etăgan a precizat că ar fi şanse ca SNLO să iasă de sub monitorizarea FMI, asta în funcţie şi de cea de-a două întâlnire şi discuţiile, care vor avea loc vineri.

    FMI vrea management privat şi privatizare

    Se pare totuşi că la discuţii, Guvernul a prezentat o listă cu patru companii de stat, care să aibă management privat. Acest lucru nu a convenit se pare delegaţiei FMI, care a prezentat o situaţie cu 17 companii, care să aibă o nouă conducere. Mai mult decât atât, se pare că pe lista companiilor din Gorj, în dreptul complexurilor, respectiv în dreptul Complexului Energetic Oltenia, în eventualitatea înfiinţării lui era menţionat „privatizare”. Întâlnirea de miercuri seara a fost una destul de încordată se pare, asta în contextual în care delegaţia FMI a cerut explicaţii reprezentanţiilor Ministerului Economiei, cu privire la stadiul demersurilor făcute pentru înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia. Mai exact, reprezentanţii FMI au fost deranjaţi de faptul că ministerul nu a introdus în şedinţa CSAT Hotărârea de Guvern, care prevedea înfiinţarea Companiei Electra, în vederea desfiinţării ei. Surse din cadrul CE Turceni au precizat că o nouă rundă de discuţii va avea loc vineri, între misiunea FMI şi Guvern.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: