spot_img
22 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 29, 2024
Altele
    AcasăEconomicDeficit de personal direct productiv în CE Oltenia

    Deficit de personal direct productiv în CE Oltenia

    Complexul Energetic Oltenia are nevoie de personal direct productiv. Surse din companie au susţinut că personalul TESA este stufos, numărul acestuia depăşind cu 5% necesarul.

    Personalul TESA stufos nu mai este o noutate în CE Oltenia, unul din directorii generali de la fosta CE Turceni încercând să tragă de mai multe ori semnale de alarmă încă înainte de înfiinţarea noii entităţi, pe marginea acestui subiect. Odată cu intrarea pe piaţă a CE Oltenia, situaţia a rămas aceeaşi, noua entitate confruntându-se cu un deficit de personal direct productiv, după cum au declarat surse din companie. În timp ce personalul direct productiv lipseşte, personalul TESA sufocă birourile, motiv pentru care de multe ori se spunea că o parte din această categorie de personal ar trebui să treacă în producţie. De personal direct productiv este nevoie şi la termocentrala Rovinari. Surse din sistem au precizat că se încearcă o echilibrare a locurilor de muncă, asta în condiţiile în care se lucrează la completarea posturilor lipsă. La EMC Rovinari, situaţia este asemănătoare, în condiţiile în care liderul de sindicat Marin Golea a tras de nenumărate ori semnale de alarmă cu privire la acest lucru, unitatea având nevoie de lăcătuşi. Una peste alta, în CE Oltenia personalul TESA este mai numeros decât necesarul cu 5%.

    Personalul TESA, luat la ochi

    Surplusul de personal TESA este un alt subiect ce urmează a fi abordat la întâlnirea cu reprezentanţii CE Oltenia. „Deja la EMC Rovinari s-a trecut la un program de lucru de şase-şapte zile, este nevoie de cărbune. Pe acest program, pentru a se lucra în siguranţă mai este nevoie de 200 de angajaţi, cu atât mai mult cu cât este şi perioada concediilor”, a declarat Marin Golea. Acesta consideră că urmare a efectului creării CE Oltenia şi a redistribuirii personalul TESA sunt probleme.

    Pârvulescu: „Infuzie de tineri”

    În Cariera Peşteana, pe un program de lucru de cinci zile, unitatea nu se confruntă cu probleme la acest capitol. În opinia preşedintelui de sindicat Dan Pârvulescu situaţia se va schimba pe deficit dacă se va trece la un program de şase zile. „Acum nu avem probleme, la cinci zile program. Pe timp de vară, urmare a faptului că se dau concediile, o formaţie de lucru lucrează sub normă”, a declarat Pârvulescu. Cât priveşte problema personalului, liderul de sindicat consideră că „avem nevoie de forţă de muncă tânără şi trebuie gândită o strategie pe viitor. Media de vârstă a crescut, şi trebuie găsite soluţii, prin infuzia de capital. Cu excepţia expropiaţilor, a celor ce au decedat, în cariere nu s-au făcut angajări”.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: