spot_img
Altele
    AcasăEconomicMai puţine servicii, mai puţini şefi

    Mai puţine servicii, mai puţini şefi

    Noua organigramă a CE Oltenia va însemna o reducere de servicii şi departamente, dar şi de posturi de conducere. Conform unor surse, prin variantele analizate, s-ar urmări o întărire a unităţilor miniere din teritoriu cu specialişti prin reînfiinţarea unor servicii. Din CE Oltenia, 30 de cadre de conducere ar urma să fie transferate în teritoriu, la exploatări şi cariere.

    Cu privire la noua organigramă ce va deveni aplicabilă începând cu luna martie în CE Oltenia, informaţiile nu sunt foarte clare, certă fiind doar starea de tensiune în care se află personalul TESA. Invitat la „Punctul pe I”, directorul Resurse Umane din companie, Ion Răuţ nu a oferit prea multe detalii. Scurt în declaraţii, Răuţ a precizat că departamentul pe care-l conduce oferă, pe această schemă, doar consultanţă. „Nu este apanajul nostru, noi facem o propunere de organizare. Am spus « Departamentul Resurse Umane este cel care asigură consultanţă, dar organizarea o asigură oamenii din producţie »”, a explicat Răuţ. Zvonurile care circulă nu abundă în informaţii, însă, cu toate acestea se pare că noua organizare prin care va trece CE Oltenia va întări cu specialişti structurile din teritoriu, respectiv exploatările şi carierele. Astfel, se zvoneşte că actuala conducere a companiei analizează mai multe variante de reorganizare a sucursalelor şi exploatărilor, urmând ca în urma evaluării acestor soluţii să se adopte decizia cea mai legală atât din punct de vedere al salarizării cât şi al performanţelor. Alte voci vorbesc chiar de o aerisire a diviziilor, prin întărirea unităţilor miniere cu specialişti, care vor avea rolul de a reactiva anumite activităţi de verificări tehnice. În urma acestei etape, ce va consta în desfiinţări de departamente şi servicii, dar şi în trimiterea în producţie a 30 de specialişti, ar rezulta funcţionarea CE Oltenia cu două Sucursale, Rovinari şi Motru. Sucursala Rovinari ar urma, astfel, să fie formată din carierele aflate în componenţa EMC Roşia şi EMC Rovinari. În ceea ce priveşte cea de-a doua structură, Sucursala Motru, ea ar avea în subordine carierele din Jilţ şi Bazinul Motru, Roşiuţa, Lupoaia şi Mehedinţi. În această variantă, ar rămâne o singură exploatare, EMC Berbeşti. Conform unor surse, prin trecerea unei părţi din personalul TESA de la Divizia Minieră la exploatări, automat specialiştii de la aceste ultime unităţi vor coborî la cariere. Nu trebuie omis nici faptul că o altă variantă de reorganizare priveşte actuala structură minieră, această schemă fiind susţinută pe motiv că răspunde situaţiei existente la nivelul bazinelor miniere. Una peste alta, noua organigramă va duce la desfiinţări de departamente, servicii, fapt ce va duce automat la reducerea numărului de şefi.

    Etăgan: Nu s-a avansat o propunere

    Vicepreşedintele FNME, Gheorghe Etăgan, ştie de noua reorganizare, însă din partea CE Oltenia nu s-a primit nimic oficial. „Se discută de reorganizarea sucursalelor, dar conducerea CE Oltenia nu ne-a prezentat nici o propunere. Trebuie discutat cu partenerii de dialog social şi vrem să vedem ce doreşte administraţia. Personalul TESA îşi are şi el rolul său şi atribuţiile lor”, a declarat Gheorghe Etăgan.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: