spot_img
11.4 C
Târgu Jiu
vineri, mai 3, 2024
Altele
    AcasăEconomicMii de miliarde pentru Cariera Bustuchin

    Mii de miliarde pentru Cariera Bustuchin

    Directorul general de la Divizia Minieră, Daniel Antonie s-a deplasat ieri la Cariera Seciuri pentru a purta discuţii cu reprezentanţii carierei, dar şi cu salariații subunităţii. Deplasarea acestuia în zonă are loc în condiţiile în care au apărut informații cu privire la faptul că perimetrele de la Bustuchin nu se vor deschide.

    Studiul de soluţii elaborat şi care urmează a fi aprobat de membrii Directoratului demonstrează că nu este rentabil în momentul de faţă să se deschidă perimetrul de la Bustuchin. Astfel, în luna iulie, după epuizarea stocurilor de cărbune de la Cariera Seciuri, cele două excavatoare de mare tonaj se vor deplasa spre Cariera Olteţu. În ceea ce priveşte minerii de la Cariera Seciuri, închiderea activităţii nu va duce şi la lăsarea pe drumuri a acestora, lucru confirmat de altfel şi de directorul general de la Divizia Minieră Daniel Antonie. Ieri, acesta s-a deplasat la Cariera Seciuri pentru a le explica minerilor care este situaţia actuala din companie, în condiţiile în care cererea de energie este scăzută. „Am purtat discuţii cu primarii localităţilor pe raza cărora se desfăşoară activităţi miniere, cu sindicatele, cu personalul de conducere, cu salariaţii iar oamenii au înţeles care este situaţia. Soluţia cea mai bună ar fi ca în următoarea perioadă să dăm drumul la un excavator spre Zona Olteţu iar aici la Seciuri să fie o haldă iar anul viitor şi celălalt excavator să plece”, a declarat directorul general Daniel Antonie pentru Acces Tv. Acesta a mai precizat că pentru o mai bună informare şi analiză a problemei se poate comanda şi un studiu în care să se stabilească suma necesară investiţiei în situaţia deschiderii Carierei Bustuchin. Informaţiile venite din partea CE Oltenia arată că pentru deschiderea acestui perimetru minier estre nevoie de o investiţie de peste 2.000 miliarde lei vechi. Deschiderea Carierei Bustuchin ar însemna o investiție de peste 2.000 miliarde lei vechi, iar în condiţiile în care nu există piaţă de desfacere pentru cărbunele ce ar urma să fie exploatat, cererea de energie rămânând scăzută, acest lucru nu ar fi deloc rentabil pentru companie.

    Călinoiu: Oamenii vor avea locuri de muncă!

    La rândul lui, preşedintele Consiliului Judeţean Ion Călinoiu a accentuat faptul că situaţia este una grea, dar şi că oamenilor trebuie să li se asigure locuri de muncă în continuare. Acesta a declarat că este normal ca taxele şi impozitele locale să fie achitate la zi către primăriile în cauză, lucru valabil şi pentru cazurile de exproprieri. „Important pentru oameni este că vor avea locuri de muncă iar colaborarea cu autorităţile publice locale trebuie să fie pe măsură. Trebuie luate aceleaşi măsuri pentru toate perimetrele afectate de lucrările miniere încât oamenii să fie despăgubiţi în acelaşi timp, pentru că am înţeles că sunt probleme. Plata taxelor şi impozitelor locale de către unitatea minieră de acolo către cele trei primări trebuie realizată în aşa fel încât să nu existe blocaje la nivelul bugetelor. Nu trebuie uitat nici de rolul important avut în reconstrucţia ecologică a zonelor afectate de exploatările miniere”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj Ion Călinoiu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: