spot_img
18.9 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăEconomicMinerii din CEO protestează luni la București

  Minerii din CEO protestează luni la București

  Zeci de mineri din Complexul Energetic Oltenia se află luni la București pentru a organiza un protest, în fața sediului Guvernului. Este vorba de peste 20 de salariați din cadrul Complexului Energetic Oltenia care de peste două luni de zile sunt prezenți și în Piața Prefecturii din Târgu Jiu.

  Între liderii de sindicat se vor afla Nicu Bunoaica, președintele Sindicatului Solidaritatea 2013, din cadrul Carierei miniere Lupoaia. Unitatea minieră este propusă pentru închidere până în 2025. Astfel, dat fiind faptul că se va renunța la majoritatea grupurilor pe bază de cărbune, oricând oamenii și-ar putea pierde locurile de muncă sau, în cel mai bun caz, vor ieși la pensie sau ar putea fi transferați în alte sectoare.

  Al doilea lider sindical mai cunoscut care va face deplasarea la București e Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului „Energia” Rovinari. Manu Tomescu este nemulțumit de ce se întâmpla la Complexul Energetic Oltenia și de faptul că în viitorul Plan de restructurare, aflat la Comisia Europeană în analiză, se renunță la aproape toate grupurile pe bază de cărbune.

  Protestatarii vor să tragă un semnal de alarmă cu privire la nevirarea încă a ajutorului de restructurare către Complexul Energetic Oltenia. Este vorba de suma de 241 de milioane de euro aprobată de Guvern, dar care nu a mai ajuns la companie. Minerii și energeticienii care au ieșit în stradă și care vor merge la Guvern cer și măsuri de protecție socială, cum ar fi scăderea vârstei de pensionare, dar solicită și creșteri de lefuri anul acesta.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: