spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăEconomicPlanul de rezervă pentru salvarea CEO

  Planul de rezervă pentru salvarea CEO

  Ministerul Energiei are un plan de rezervă pentru salvarea Complexului Energetic Oltenia (CEO) pentru o perioadă scurtă de timp, în cazul în care Planul de restructurare nu va fi aprobat de către Bruxelles.

  Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie (FNME), care a fost prezent în urmă cu câteva zile la întâlnirea cu ministrul Energiei, a spus, la o emisiunea „Dialog deschis“ de la Gorj Tv, că cel mai posibil va fi acordarea unui nou împrumut pentru achiziționarea certificatelor de CO2: „Avem această temere, ce vom face după 1 mai, dacă nu o să primim banii. Este o situație critică știută de toată lumea. Domnul ministru ne-a asigurat că are soluție de rezervă ca să nu ajungem în situația insolvenței. Probabil că soluția de rezervă este tot un împrumut, pentru că ajutor de salvare nu se mai poate lua. Singura variantă este cea a unui alt ajutor acordat de statul român pentru a se acorda acel împrumut.

  În bugetul de stat pe anul 2021 există cei 241 milioane de euro în bugetul Ministerului Energiei pentru CEO, în cadrul Planului de restructurare și este posibil ca această sumă să devină  urmă de garantare a împrumutului. Sper să nu fie varianta a doua, pentru că este cea mai grea“.

  Venituri de completare pentru salariații disponibilizați

  Dumitru Pârvulescu a precizat că în cadrul întâlnirii s-a discutat și despre acordarea unor venituri de completare pentru salariații care pleacă din cadrul CEO: „Am dorit să aflăm de la dumnealui faptul că guvernul susține proiectul trimis de CEO la Comisia Europeană. Domnul ministrul al Energiei a spus că o să ne susțină în ajutorul dat de guvern cu privire la Planul de restructurare. Întotdeauna când s-au făcut programe de restructurare a contribuit și unitatea cu plăți compensatorii, dar li statul român cu venituri de completare de până la doi ani de zile“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: