spot_img
Altele
    AcasăEconomicPrimele mutări în CE Oltenia

    Primele mutări în CE Oltenia

    Membrii Consiliului de Supraveghere au aprobat toate propunerile prezentate de conducerea CE Oltenia, cu privire la noua organigramă de funcţionare dar şi cu privire la reorganizarea personalului tesa. Şeful Diviziei Energetice, Aurel Medinţu a declarat pentru Acces Tv că toate propunerile au fost acceptate în forma prezentată şi că de luni vor începe mutările la structura centrală.

    În cadrul şedinţei de marţi, Consiliul de Supraveghere a aprobat organigrama de funcţionare în noua formă, dar şi reducerea personalului tesa chiar în forma propusă de conducerea CE Oltenia. Şeful Diviziei Energetice Aurel Medinţu a precizat că de luni vor începe mutările la structura centrală a CE Oltenia, urmând ca ulterior, să fie date şi deciziile salariaţilor vizaţi. Astfel, primele mutări vor avea loc la clădirea din Debarcader, acolo urmând să funcţioneze Direcţia Resurse Umane şi cea de Investiţii, conform lui Medinţu. Deocamdată, la clădirea deţinută odată de Casa de Pensii, încă se mai lucrează la modernizări, însă în maxim o săptămână lucrarile vor fi finalizate, încât salariaţii de la Direcţia Comercială să se poată muta şi ei în casă nouă. În ceea ce priveşte juriştii, cei de care conducerea CE Oltenia se declară a nu fi foarte mulţumită, vor avea locurile de muncă şi birourile în imobilul deţinut până recent de USMO. Odată cu efectuarea acestor repartizări, se poate spune că se va încerca a se lucra în condiţii mai bune, administraţia neuitând nici etajul IV de la Divizia Minieră.

    Cei care vor rămâne în actuala structură de funcţionare reprezintă 566 de persoane, mai exact 30 de muncitori, 17 operativi şi 519 tesa. Medinţu a mai precizat că prin această restructurare a personalului tesa, se vor reduce aproximativ 70 de posturi de conducere, din care 20 posturi de directori, 6 posturi de contabili şefi, 4 posturi de ingineri şefi, 34 posturi de şefi serviciu, 6 posturi de şef birou, 359 posturi tesa de execuţie şi 401 posturi de personal operativ. Administraţia a mai precizat că acest proces de restructurare va fi implementat până la finele lunii martie pe etape, încât activitatea să nu fie perturbată.

    Călinoiu “este necesară această restructurare”

    La Acces Tv, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu a comentat pe marginea acestui subiect. AStfel, şeful judeţului consideră că acest proces de restructurare este necesar. „Este necesar a se realiza acest proces de restructurare a personalului, şi nu de disponibilizare a locurilor de muncă . Este o măsură bună care se ia şi pe care managerul Ciurel ştie să o gestioneze. Acesta nu aruncă oamenii din birouri în producţie de dragul de a plăti vreo poliţă, ci de a pune oameni acolo unde este nevoie. Restructurarea se face doar pe criteriul profesionalismului, iar acolo unde este ceva subiectiv, cel afectat poate spune, iar situaţia se poate îndrepta”, a explicat Ion Călinoiu.

    Cârciumaru “situaţia trebuie privită cu răspundere”

    Chiar şi primarul Municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru recunoaşte că situaţia trebuie privită cu simţ de răspundere, în condiţiile în care deciziile luate vor fi dureroase pentru o parte din personal. „Trebuie ştiut că dacă domnul Ciurel nu lua măsuri de eficientizare, CE Oltenia nu putea trăi. Nu se poate trăi dacă nu se vinde energie! Este foarte greu, însă ce poate face CE Oltenia cu sute de jurişti. Acest Complex Oltenia dacă ar fi existat în timpul capitalismului, ar fi funcţionat cu un sfert din numărul total al salariaţilor”, a declarat Cârciumaru.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: