spot_img
27 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăEconomicSe tem că nu vor fi gata stocurile de cărbune pentru iarnă

  Se tem că nu vor fi gata stocurile de cărbune pentru iarnă

  Stocurile de cărbune de la Complexul Energetic Oltenia sunt departe de a fi pline. Sindicatele trag un semnal de alarmă cu privire la situația companiei, înainte de începerea sezonului de iarnă. Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, a declarat că situația nici măcar nu poate fi comparabilă cu cea din anii trecuți, când mai exista ceva cărbune în depozitele de la carierele miniere. Chiar și în zona Rovinari sunt probleme legat de constituirea stocurilor. Acest lucru este pus pe seama cererii de energie pe bază de cărbune, având în vedere criza energetică actuală-a produs și s-a livrat în continuare, deși prioritate ar fi avut constituirea stocurilor de cărbune pentru perioada de iarnă.

  Nici nu mai este mult până când stocurile de lignit de la nivelul Complexului Energetic Oltenia vor trebui să aibă în jur de 1 milion de tone de combustibil. Sistemul Energetic Național este greu încercat, deși se apelează la importuri care se apropie în medie de 2.000 de MW.

  În condițiile în care grupurile pe gaze naturale vor fi retrase treptat de pe piață și nu se va pune nimic în loc, țara noastră va avea probleme majore în a ține becul aprins, mai spune liderul de sindicat amintit.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: