spot_img
24.7 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăEconomicȘedință extraordinară a acționarilor CEO

  Ședință extraordinară a acționarilor CEO

  Acționarii complexului Energetic Oltenia vor analiza în ședința din 1 iulie aprobarea încetării activității carierelor în 10 perimetre de licență. Este vorba de: Peșteana Nord, Peșteana Nord 1, Peșteana Sud, Husnicioara Vest, Lupoaia Carieră, Ruget, Bustuchin, Urdari, Gârla și Rovinari Est. Este programată o ședință de urgență a Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor.

  Prin votul acționarilor Complexului Energetic Oltenia va fi demarat oficial programul de restructurare și închidere a mineritului din zona Gorjului. O bună parte a subunităților miniere care vor intra de acum oficial în procesul de încetare a activității de producere a cărbunelui se află unele cariere care nu mai erau de mult în circuitul de extracție a lignitului și livrare către termocentralele companiei.

  Pe listă se află însă una din carierele miniere importante. Este vorba de Cariera Lupoaia, din Bazinul Minier Motru. Cel mai probabil, va fi accelerată închiderea unității miniere amintite, dat fiind faptul că nu este exclus ca mii de angajați din sectorul minier să plece din companie în urma aprobării legii care acordă condiții speciale de muncă și scăderea vârstei de pensionare pentru salariații din producție.

  Acționarii Complexului Energetic Oltenia vor mai aproba o hotărâre privind oportunitatea înființării de societăți mixte de tipul parteneriat public privat pentru realizarea programului de investiții al colosului energetic. Între investițiile propuse în Planul de restructurare se află și construirea de blocuri energetice.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: