spot_img
20.9 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 4, 2024
Altele
    AcasăEconomicSNLO a negociat cu principalii beneficiari

    SNLO a negociat cu principalii beneficiari

    Conducerea SNLO şi-a stabilit deja programul pe acest an şi asta ca urmare a faptului că a finalizat discuţiile cu o parte din principalii beneficiari şi este în tratative cu uzinele de termoficare din ţară. Singurul beneficiar cu care nu s-a ajuns la nici un punct final, în urma negocierilor, este Regia de Activităţi Nucleare şi Apă Grea.

    Compania de stat se aşteaptă ca şi anul 2012 să se dovedească a fi la fel de bun ca şi cel precedent. Până în prezent, societatea a reuşit să prelungească, dar şi să încheie contracte cu principalii beneficiari, în speţă complexurile energetice. „Cu CE Craiova avem un contract multianual încheiat iar acum l-am prelungit pentru 2012 printr-un act adiţional, pentru o cantitate de 4,6 milioane tone cărbune. Cu cele două termocentrale Turceni şi Rovinari avem contracte anuale, le-am încheiat deja. CE Rovinari va lua 1,6 milioane tone lignit în 2012 iar CE Turceni 2,5 milioane tone”, a declarat directorul asistent manager Mircea Mezinca.

    În negocieri cu CET-urile

    Discuţii s-au purtat şi se vor mai purta şi cu reprezentanţii uzinelor de agent termic, cu atât mai mult cu cât o parte din aceşti agenţi economici au cerut o suplimentare a cererii de cărbune. Cu CET Arad se intenţionează ca pe parcursul acestei săptămâni să se încheie un act adiţional pentru o cantitate de 500.000 tone de cărbune. Dacă anul trecut CET Oradea a avut nevoie de la SNLO de o cantitate de 400.000 de tone, acum uzina de termoficare a cerut o suplimentare a cererii, pentru 2012 având nevoie de 780.000 tone lignit. CET Timişoara va primi cele 155.000 de tone cărbune de care are nevoie pe acest an, doar în condiţiile în care va plăti datoria restantă, livrările de lignit fiind sistate. Un rezultat ferm a fost obţinut de conducerea SNLO şi în urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii CET Govora, pentru o cantitate de 2,2 milioane tone cărbune iar CET Bacău se arată interesat pentru achiziţionarea a 250.000 tone lignit.

    RAAN, eterna problemă

    În ciuda discuţiilor purtate cu reprezentanţii Regiei de Activităţi Nucleare şi Apă Grea (RAAN) nu s-a ajuns la nici un punct final al negocierilor. SNLO a sistat livrarea de cărbune către RAAN încă din luna decembrie a anului 2011, compania reuşind să încaseze doar 63.000 de lei din datoria totală de 129.000 lei. În general RAAN lua o cantitate de cărbune de la SNLO cuprinsă între 1,9 -2,4 milioane tone cărbune. Dacă ar fi luat în calcul şi RAAN ca beneficiar, SNLO ar avea asigurată pe acest an o producţie de 15 milioane tone cărbune. Directorul asistent manager al instituţiei, Mircea Mezinca, a mai declarat că se speră ca anul 2012 să fie unul bun, încât să fie închis pe profit.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: