spot_img
Altele
    AcasăEconomicSoluţii pentru disponibilizaţii din Jilţ

    Soluţii pentru disponibilizaţii din Jilţ

    O parte din salariaţii Sind Jilţ au încercat să protesteze faţă de faptul că au rămas fără locuri de muncă. Conducerea Sind Jilţ a declarat prin vocea preşedintelui Adrian Marciuc că administraţia CE Oltenia ar trebui să ajute la găsirea de soluţii şi variante, încât cei peste 170 de salariaţi să nu rămână fără locuri de muncă. De la polul opus, directorul Ion Răuţ a declarat, în exclusivitate, la Acces Tv că „CE Oltenia se preocupă pentru aceşti oameni”.

    După informarea şi notificările înaintate Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj şi a Agenţiei de Şomaj, ieri cei 174 de salariaţi vizaţi pentru a intra în programul de restructurare au primit preavizele, fapt ce a atras revolta unei părţi din salariaţi, parte care a trecut la mici acţiuni de protest. Preşedintele Adrian Marciuc s-a declarat îngrijorat de situaţia actuală, cu atât mai mult cu cât contractul de prestări servicii către unităţile miniere este valabil doar pentru şapte luni. Acesta speră ca totuşi, acum pe ultima sută de metri, să se găsească soluţii de administraţia CE Oltenia, de autorităţile locale sau de cele judeţene, încât oamenii să nu rămână pe drumuri în această perioadă de criză economică. „Consider că trebuie să facem ceva pentru că nimeni nu-şi doreşte să rămână fără serviciu. Oamenii au familii, copii, sunt persoane care sunt unice întreţinătoare de familie. Cred că împreună cu reprezentanţii din CEO putem să ne aşezăm la masa discuţiilor şi să încercăm să găsim o soluţie pentru ca oamenii să nu mai plece acasă”, a declarat preşedintele Adrian Marciuc.

    Ruşeţ: Se putea o restructurare mai mică

    Invitat la „Punctul pe I”, prim-vicepreşedintele FNME, Ion Ruşeţ şi-a manifestat nemulţumirea faţă de situaţia prin care trece Sind Jilţ, dar şi regretul faţă de faptul că nu se poate implica pentru redresarea acestei stări de fapt. Acesta consideră însă că reprezentanţii CE Oltenia ar fi trebuit să informeze încă de anul trecut societatea cu privire la faptul că bugetul alocat va fi mai mic. „Fără preaviz, CE Oltenia a anunţat că începând cu 1 ianuarie contractul va fi mai mic ca valoare, cu 40%. Acest lucru trebuia spus mult mai devreme, încât angajatorul să-şi ia din timp măsurile de disponibilizare. Sindicatul face programul de restructurare, trebuie acum să suporte preavizul, plata a 174 de salariaţi pe o lună din fondurile sale, ceea ce duce la colaps”, a spus revoltat prim-vicepreşedintele FNME Ion Ruşeţ.

    Răuţ: Căutăm soluţii

    Contactat telefonic, directorul Resurse Umane din CE Oltenia, Ion Răuţ a declarat că încă de la primele negocieri se ştia care sunt sumele cuprinse în bugetul de prestări servicii, dar şi că acestea vor fi mai mici decât în 2012. „Reducerea valorii unui contract nu conduce în mod obligatoriu la un program de restructurare. Consider că se pot găsi alte soluţii, altele decât disponibilizarea de personal. Important este că noi, conducerea CE Oltenia nu suntem indiferenţi la soarta acestor oameni. Noi căutăm, găsim soluţii şi ne preocupăm pentru aceşti oameni”, a precizat directorul Ion Răuţ.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: