spot_img
5.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 9, 2023
Altele
  AcasăEvenimentElevi adunaţi din baruri. Poliţiştii vor anunţa părinţii

  Elevi adunaţi din baruri. Poliţiştii vor anunţa părinţii

  Luni dimineaţa, poliţiştii au plecat pe urmele elevilor chiulangii. Mai mulţi tineri din şcolile din Municipiul Târgu Jiu au fost găsiţi în barurile învecinate unităţilor de învăţământ, deşi erau în timpul orelor de curs. Atunci când au dat nas în nas cu poliţiştii, aceştia au încercat să se scuze, susţinând fie că nu au început încă orele, fie că au terminat programul. După ce le-au luat datele personale, organele de poliţie au mers să înştiinţeze conducerile şcolilor în băncile cărora elevii ar fi trebuit să fie prezenţi.

  Polițiști din cadrul Biroului de Ordine Publică și Biroului de Investiții Criminale au verificat luni barurile din zona centrală a municipiului Târgu Jiu. Această acţiune a fost demarată cu scopul de a preveni absenteismului şi victimizării elevilor. Aşa cum era de aşteptat, fiecare bar situat lângă unităţile de învăţământ avea la masă cel puţin un grup de tineri, care se relaxau în faţa unei cafele, chiar dacă erau în timpul orelor de curs.

  ,,În această acţiune, poliţişti din cadrul Biroului de Ordine Publică şi Biroului de investişii Criminale au identificat în barurile din zona centrală, 28 de elevi, de la Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu, Colegiul Tehnic Henri Coandă şi Liceul cu Program Sportiv. 12 dintre aceştia absentau la orele de curs. Poliţiştii vor informa conducerea unitîţilor de învăţământ pentru a lua măsurile legale şi pentru a anunţa părinţii elevilor. Acţiunile de acest gen vor continua”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.

  Unii dintre ei au răspuns nepoliticos întrebărilor adresate de oamenii legii, părând chiar deranjaţi de prezenţa acestora. Alţii au răspuns detaşat, mai ales că nu se aflau la prima abatere de acest gen.

  ,,Venirăm să jucăm şi noi un biliard. Avem săptămâna ,,Şcoala Altfel” şi voiam să ne relaxăm puţin. Poliţiştii ne-au luat datele, nu este nimic rău. Nu consumăm alcool, nu facem nimic altceva decât să bem un suc şi să ne jucăm aici, nu facem alte prostii”, ,,Suntem în pauză, sau ceva de genul. Asta este, se mai întâmplă, suntem oameni la urma urmei”, au fost câteva dintre declaraţiile elevilor chiulangii.

  Au fost însă şi elevi care nu începuseră încă orele, dar se strânseseră la cafenea pentru a mai schimba câteva cuvinte între ei, ba chiar pentru a face lecţiile împreună. Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj anunţă faptul că vor continua acţiunile de acest gen.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: