spot_img
5.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 9, 2023
Altele
  AcasăPoliticMarcel Romanescu, transfer la PSD? Adrian Tudor: „Este posibil orice”

  Marcel Romanescu, transfer la PSD? Adrian Tudor: „Este posibil orice”

  Primarul liberal al Târgu Jiului, Marcel Romanescu, negociază un nou transfer politic! Cel puțin asta anunță anumite surse politice locale, care dau ca sigură plecarea lui Romanescu din PNL. Potrivit acestora, edilul ar purta negocieri chiar cu liderii PSD de la centru, iar speculațiile sunt alimentate inclusiv de social-democrați de la Gorj, care nu exclud o astfel de variantă.

  Neînțelegerile tot mai dese dintre Marcel Romanescu și președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, arată în opinia liderului ALDE Târgu Jiu, Eduard Lădaru, o iminentă ruptură politică între cei doi. Lădaru anunță că Romanescu poartă negocieri intense cu greii PSD de la București. „În PNL Gorj nu este nimic în neregulă, doar instabilitatea lui Marcel Romanescu. Recent a încercat să treacă iar la PSD și a pus anumite condiții, să plece nu știu cine. Înainte a încercat să preia ALDE, înainte de ALDE a încercat să prea PNL-ul. Se duce la nivel central. Omul crede că este jucător și poate să joace la nivel înalt, numai că nu-l ia în calcul nici Dragnea, nici Tăriceanu, nici Orban, pentru că nu este om de cuvânt”, a declarat Eduard Lădaru.

  „PSD e mai mult o oportunitate”

  Mai mulți politicieni locali dau de înțeles că cel care se luptă la București pentru un transfer al lui Romanescu la PSD ar fi chiar Mihai Weber, care ar împușca astfel doi iepuri dintr-un foc: culoar liber la parlamentare și vicele Adrian Tudor ținut pe tușă la alegerile locale. Tudor nu exclude nici el o astfel de variantă. „Știu că domnul Cârciumaru i-a facilitat niște întâlniri cu miniștri din Guvern pentru finanțarea unor proiecte. Este posibil să fi pornit de aici speculațiile, având în vedere că în ultima perioadă PSD e mai mult o oportunitate, nu mai e un crez. În politica românească este posibil orice, inclusiv ca Marcel Romanescu că treacă la PSD în 2020. Pe noi, pe pesediști, ne trece în sondaj, pe el probabil nu o să-l treacă, o să îl ia direct cineva”.

  „În PSD e plin de peneliști”

  În opinia lui Adrian Tudor, PSD Gorj s-a dovedit demult a fi o rampă de lansare pentru numeroși peneliști sau pedeliști care au obținut funcții importante. „Cum a fost posibil ca Pantelimon Manta, fiind lider PD o viață întreagă, să ajungă deputat din partea Partidului Umanist susținut de PSD, cum a fost posibil ca domnul Vasile Popeangă, la fel, fost lider PD, să ajungă deputat pe listele PSD, e posibil orice. Liderul local PNL e crescut la PSD. În PSD e plin de peneliști. Asta e clasa politică – oportunitate”.

  „Informații de genul acesta au apărut săptămânal”

  Primarul liberal Marcel Romanescu infirmă declarațiile lui Eduard Lădaru și dă asigurări că nu negociază cu PSD-ul. „Nu pot să iau în calcul astfel de declarații. În momentul de față mă interesează administrarea municipiului Târgu Jiu. Nici nu trebuie să comentez toate declarațiile acestui individ. În 18 ani de când sunt în politică, informații de genul acesta au apărut săptămânal, așa că nu mă surprind. Sunt membru al PNL și orice trecere la o altă formațiune ar presupune pierderea mandatului de primar. Sunt doar pure speculații”, a declarat Marcel Romanescu la Radio Infinit.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: