spot_img
13.7 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăEvenimentSute de polițiști în stradă. Vezi motivul!

  Sute de polițiști în stradă. Vezi motivul!

  În perioada 27 noiembrie – 01 decembrie a.c., în minivacanța prilejuită de sărbătorirea Sfântului Andrei și Ziua Națională a României, peste 900 de polițiști gorjeni vor fi prezenți la datorie pentru asigurarea climatului de ordine şi linişte publică pe raza de competenţă şi pentru efectuarea unei intervenţii rapide și reacţii ferme la solicitările cetăţenilor, dar și pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV2.

  Astfel, poliţiştii vor acționa pentru respectarea legislației în vigoare, prevenirea evenimentelor cu caracter antisocial, protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor, precum și pentru descurajarea şi combaterea infracţiunilor sau a altor fapte antisociale care pot aduce atingere ordinii publice, ordinii de drept, integrităţii persoanelor şi bunurilor acestora.

  Spre deosebire de anii precedenţi, la nivel național şi inclusiv la nivelul judeţului Gorj, activităţile specifice şi manifestările tradiţionale preconizate pentru perioada sezonului rece, se vor desfăşura sub impactul măsurilor dispuse pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, fiind planificate acțiuni de prevenire și control, contextualizate noului val de infecții cu virusul SARS-CoV-2, potrivit cadrului normativ incident.

  De asemenea, poliţiştii rutieri vor fi prezenți pe drumurile publice pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente rutiere negative. În scopul reducerii riscului rutier, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii vor folosi și aparatura de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: