spot_img
24.7 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăExterneStoltenberg: Summitul NATO, o întâlnire „transformatoare”

  Stoltenberg: Summitul NATO, o întâlnire „transformatoare”

  Foto: Profimedia Images

  Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a făcut declarații joi după-amiază, la finalul Summitului de la Madrid, în care a vorbit despre o alianță unită, dar nu un monolit” și a transmis că statele membre vor contribui mult mai mult la bugetul comun, anunță digi24.ro . Alianța va putea, astfel, să își consolideze apărarea și să facă mai multe exerciții militare. De asemenea, Stoltenberg a acuzat războiul brutal al lui Putin în Ucraina, precizând că întâlnirea dintre cei 30 de lideri, din capitala Spaniei, a fost una „transformatoare”.

  Stoltenberg spune că liderii NATO au decis să sprijine Ucraina „pentru a se asigura că Ucraina prevalează ca stat suveran și independent în Europa”. Șeful NATO a descris războiul „brutal” al lui Vladimir Putin împotriva Ucrainei ca fiind „absolut inacceptabil”, cu ramificații asupra întregii lumi, inclusiv în privința crizei alimentare.

  „Președintele Putin este cel care ar trebui să-și retragă forțele și să pună capăt imediat acestui război, oprind atacarea unei națiuni democratice suverane și provocând atât de multă suferință în Ucraina”, a transmis secretarul general al NATO, potrivit The Guardian.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: