spot_img
12.1 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesMedicamentul care costă 9 lei și combate COVID-19. Este prezentat de către...

  Medicamentul care costă 9 lei și combate COVID-19. Este prezentat de către un medic de renume din Târgu Jiu

  Alexandru Mischie, medicul cardiolog din Târgu Jiu care își desfășoară activitatea la Centre Hospitalier Montlucon, din Franta, și secretar „Acute Cardiovascular Care Association” -European Society of Cardiology, a prezentat un studiu despre un nou medicament deosebit de eficient împotriva COVID-19.

  Specialiștii de la Inimii din Montreal au constatat, în urma unor studii, că medicamentul Colchicina reduce cu peste 40% rata de deces, dar și spitalizarea pacienților cuj COVID-19: „Un nou studiu canadian, COLCORONA, desfășurat de către Institutul Inimii din Montreal (The Montreal Heart Institute (MHI), face o descoperire majoră în tratamentul COVID-19.

  Rezultatele studiului COLCORONA (4488 de pacienți diagnosticați pozitiv pentru COVID-19 printr-un test PCR nazo-faringian) au arătat că colchicina a redus cu 21% riscul de deces sau spitalizare la pacienții infectați cu COVID-19 comparativ cu placebo. În grupul de pacienți tratați cu colchicina s-au redus spitalizările cu 25%, a scăzut necesitatea ventilației mecanice cu 50% și decesele au scazut cu 44%“.

  Doza folosită

  Colchicina se găsește în toate farmaciile din România la prețul de aproximativ 9 lei.

  „Este un medicament antiinflamator larg folosit, si de asemenea foarte ieftin. Doza folosita în acest studiu a fost de 0.5mg de colchicina de două ori pe zi timp de 3 zile, apoi 0.5mg de colchicina o dată pe zi timp de 27 de zile. Tratamentul a fost inițiat imediat ce diagnosticul de infectie COVID-19 a fost pus, reducând astfel riscul de a dezvolta o formă severă a bolii și, în consecință, reduce numărul de spitalizări. Prescrierea colchicinei pacienților ar putea ajuta la ameliorarea problemelor de congestie a spitalelor și la reducerea costurilor asistenței medicale“, a mai menționat medicul Alexandru Mischie.

  „Ar putea preveni complicațiile COVID-19 pentru milioane de pacienți”

  Specialiștii consideră că descoperirea eficienței acestui medicament este un pas important pentru combaterea pandemiei. „Cercetările noastre arată eficacitatea tratamentului colchicinei în prevenirea fenomenului «furtună de citokine» și reducerea complicațiilor asociate cu COVID-19. Suntem încântați să oferim primele medicamente orale din lume a căror utilizare ar putea avea un impact semnificativ asupra sănătății publice și ar putea preveni complicațiile COVID-19 pentru milioane de pacienți”, a declarat dr. Jean-Claude Tardif, director al Centrului de cercetare MHI, profesor de medicină la Universitatea de Montréal și anchetator principal al procesului COLCORONA.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: