spot_img
22.5 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăEvenimentCondamnare pentru o femeie de afaceri în dosarul înmatriculărilor fictive de la...

  Condamnare pentru o femeie de afaceri în dosarul înmatriculărilor fictive de la RAR Gorj. Și-a recunoscut vinovăția

  Reprezentanta unei firme de înmatriculări autor din Târgu Jiu a fost condamnată de Tribunalul Gorj pentru de constituire de grup infracțional organizat și complicitate la luare de mită în formă continuată. Aceasta și-a recunoscut vina în fața anchetatorilor și a instanței de judecată pentru a beneficia de o reducere a pedepsei. În schimb, alți angajați de la Registrul Auto Român sunt în continuare anchetați de către Parchetul de pe Lângă Tribunalul Gorj.

  Ioana Bărbuceanu a fost condamnată la o pedeapsă de doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare pentru constituire de grup infracțional organizat și complicitate la luare de mită în formă continuată.

  „Admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat în dosarul de urmărire penală nr.620/P/2019 de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj cu inculpata Bărbuceanu Ioana, cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat și complicitate la luare de mită în formă continuată, (…) ( 96 acte materiale din perioada martie-iulie 2018), (…), condamnă inculpata Bărbuceanu Ioana, fiica la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire de grup infracțional organizat. În temeiul art.67 alin.1 Cod proc. pen. şi art. 66 alin.1 lit.a, b şi g Cod penal, interzice inculpatei Bărbuceanu Ioana, pe o perioadă de 3 ani, ca pedeapsă complementară, exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice, a dreptului de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, precum şi a dreptului de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunilor, respectiv activitatea de reprezentare a proprietarilor de autoturisme la Registrul Auto Român, cu ocazia inspectării autoturismelor în vederea înmatriculării.

  (…) Condamnă inculpata Bărbuceanu Ioana la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită în formă continuată. (…) Aplică pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, la care se va adăuga inculpatei Bărbuceanu Ioana un spor de 1/3 din totalul celeilalte pedepse stabilite, urmând a executa o pedeapsă rezultantă de 2 ani şi patru luni închisoare. În baza art.91 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabilirea unui termen de supraveghere de 3 ani“, se arată în sentința Tribunalului Gorj.

  Trei inspectori de la RAR Gorj au fost reținuți

  În vara anului 2018, trei inspectori de la Registrul Auto Român Gorj au fost reţinuţi pentru 24 de ore, alături de reprezentanta unei firme de înmatriculări autor, după un flagrant organizat de procurori împreună cu ofiţerii DGA.

  Toţi sunt acuzaţi că au organizat o reţea de înmatriculare a maşinilor cu volan pe dreapta, aduse din Anglia.

  Ofiţerii anticorupţie au primit informaţii potrivit cărora câţiva inspectorii de la RAR Gorj ar lua șpagă pentru a închide ochii la neregulile pe care le aveau unele maşini, în special cele cu volan pe dreapta.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: