spot_img
16.7 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 1, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesMedicii cer o secție de îngrijiri paleative și radioterapie

  Medicii cer o secție de îngrijiri paleative și radioterapie

  Dinu Blendea, șeful Secției Oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, solicită înființarea unei secții sau a unor compartimente care să îmbunătățească activitatea de acordare a tratamentului pentru anumite categorii de pacienți. Este vorba în principal de pacienții care sunt bolnavi de cancer și unii în stadiul terminal. Medicul Blendea a declarat că peste 10% dintre pacienții secției ajung la unitatea medicală într-o fază avansată a bolii, când este foarte greu de învins cancerul.

  Cu toate acestea, cadrele medicale aplică tratamentele necesare și mai prelungesc viața gorjenilor care ajung la Secția Oncologie cu speranța că se vor face bine. Sunt cazuri în care lupta este pierdută. În cursul unui an sunt sute de gorjeni care mor de cancer în timpul perioadei de spitalizare. În alte state și chiar la spitale mari din țară sunt compartimente sau secții pentru îngrijiri paleative tocmai pentru pacienții în stadiul terminal al bolii.

  Tot la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu ar fi nevoie și de o secție de radioterapie. Bolnavii de cancer merg la tratamente la alte unități medicale din țară prevăzute cu echipamentele necesare și cu secții specializate în acordarea unor astfel de îngrijiri. Există un proiect de construire a unei aripi noi la Spitalul Județean de Urgență din strada Progresului. La parterul viitoarei clădiri ar urma să fie amenajată și o astfel de secție de radioterapie. În proiect se dorește și o secție de îngrijiri paleative.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: