spot_img
18.2 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 1, 2024
Altele
    AcasăJustițieDouă firme din Gorj neeligibile au primit finanțări ilegale prin Fondul de...

    Două firme din Gorj neeligibile au primit finanțări ilegale prin Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri

    Zece firme neeligibile, două fiind din Gorj, mai exact din Motru, au primit ilegal 10 milioane de lei de la Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri în timpul pandemiei Covid 19. Banii trebuiau restituiți de beneficiari doar parțial, o parte fiind suportați de FNGCIMN. Cu toate acestea firmele respective care beneficiat de avantaje necuvenite au rămas cu beneficiile financiare deși, pagubele făcute Statului trebuie suportate de cineva. Întrebare este: de cine?!

    Fondul avea rolul de a găsi firmele eligibile, asta după ce IMM-urile se înscriau pentru a beneficia de facilități iar aceasta structură selecta bebeficiarii. Totul a început in pandemie iar de acest program de ajutorare a IMM-urilor au beneficiat și două firme din Motru care nu erau eligibile pentru acest program.

    Este vorba despre Geo Ninadi SRL care pare să fie deținută de un fost candidat la consiliul local. Firma a beneficiat de 500.000 de lei de la structura condusă de directorul liberal.

    A doua este Ghiocela Prod Com SRL, tot din Motru și a primit cea mai mare finanțare, de cinci milioane de lei. Firma, care are restaurante, spații de cazare și magazine în Motru, este deținută de cunoscutul om de afaceri local Mihail Rămescu și de soția sa, Maria.

    Niciuna nu era însă eligibilă pentru acest sprijin. Ambele aveau codul CAEN neeligibil 4711 „Comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun”. Cu toate acestea au beneficiat de finantare. Acești bani ar trebui restituiți, dar în cauză există un proces între Fond și ING, care pretinde ăștia bani

    Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii este cea mai mare instituție financiară nebancară din România. Deținut de statul român, prin Ministerul de Finanțe, fondul gestionează în prezent un buget de peste 12 miliarde de lei, cu scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanțări prin acordarea de garanții pentru creditele oferite de bănci. Astfel, au fost create condiții pentru susținerea unor afaceri, fiind alocate, în ultimii patru ani, peste 54 miliarde de lei, bani acordați IMM-urilor prin nouă programe guvernamentale sub formă de garantare. FNGCIMM este condus, din 2020, de directorul general Dumitru Nancu, susținut de PNL.

     

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: