spot_img
Altele
    AcasăNationalAlegi un apartament într-o zonă din afara orașului sau într-un centru urban?...

    Alegi un apartament într-o zonă din afara orașului sau într-un centru urban? Aspecte de care să ții cont

    Nu este un secret pentru nimeni că orașele, suburbiile și mediul rural oferă toate experiențe de viață foarte diferite. Niciuna dintre aceste experiențe nu este mai bună sau mai rea decât celelalte, dar toate sunt foarte distincte. De exemplu, un iubitor al orașului va avea acces mai ușor la cultură și divertisment, decât cineva care locuiește într-o zonă rurală, sau într-o suburbie mai îndepărtată.

    Cu toate acestea, ar putea fi înclinat, la un moment dat, să viseze la clipele de pace și liniște pe care zonele din afara orașelor le oferă fără pic de zgârcenie. Și, în timp ce stilul de viață rural este mult mai ieftin decât traiul la oraș, s-ar putea să fii nevoit să conduci ore, pentru a ajunge la un cinematograf sau la un magazin alimentar. Dar, orice ai alege, noi te îndrumăm să optezi, tot timpul, pentru siguranță, mai ales dacă ești familist. Așadar, ce alegi? Un apartament în oraș sau o locuință departe de jungla urbană?

    Iată câteva aspecte de care să ții cont, înainte de a face achiziția:

    1. Costul de trai

    Acesta este un factor extrem de important în a decide unde dorești să locuiești, fiind primul care îți vine în minte când vrei să cumperi o locuință. Cu toții funcționăm cu un buget, fie că este mare sau mic. Niciunul dintre noi nu are o sumă infinită de bani de cheltuit pe o casă sau un apartament.

    De aceea, noi te sfătuim să decizi, din timp, cât îți permiți, în mod realist, să cheltuiești pe o astfel de investiție. Un apartament cu două camere într-un oraș mare, sau într-o zonă limitrofă, pornește de la 53.000 de mii de euro și poate ajunge, în zonele selecte, chiar și la 150.000 de euro; asta dacă vrei la parter și să beneficiezi de o mică grădină. Duplexurile încep de la 90.000 de euro, iar casele individuale cu teren în zone rurale pornesc și ele de la 60-70.000 de euro în sus.

    1. Factorul de siguranță contează

    Și încă cât, în ziua de azi! Dacă urmărești să cumperi un apartament într-un bloc mai vechi din oraș, interesează-te să fie instalat kit de videointerfon modern pentru automatizarea accesului. Acest gen de dispozitiv de supraveghere oferă posibilitatea monitorizării musafirilor și în momentele în care nu ești acasă. De asemenea, factorul de siguranță este desăvârșit cu ajutorul sistemelor de supraveghere smart. Prin intermediul aplicațiilor inteligente, poți vizualiza imagini live de pe camere pe telefonul mobil, primești notificări cu alerte dacă este detectat un incident, casa  fiind monitorizată 24/24.

    Astfel de aspecte nu trebuie tratate cu ușurință, deoarece trăim într-o societate instabilă, care necesită mai multă precauție decât oricând. Plus că, la ce avem tehnologie, dacă nu ne putem folosi de ea?!

    1. Transportul

    Transportul arată foarte diferit în comunitățile urbane, suburbane și rurale. În unele situații, te vei trezi că mergi cu microbuzul, în alte cazuri vei folosi, aproape în întregime, mașina personală. Fiecare situație de viață oferă posibilități și se rezumă la care sunt cele mai convenabile pentru tine și familia ta, dar și care se potrivesc cel mai bine în stilului vostru de viață.

    Când locuiești într-un oraș, mijlocele de transport depind, în mare măsură, de dimensiunea orașului în care locuiești. Dacă este un oraș mic, probabil că te poți folosi de mașina personală, iar dacă nu ai una, de transportul în comun. S-ar putea să mergi și pe jos, dacă nu locuiești prea departe de locul de muncă, dar probabil vei rămâne dependent de mașina ta.

    În orașele mari, cum este capitala țării, este mai convenabil să mergi cu metroul, tramvaiul, sau autobuzul, pentru că, din păcate, să ai o mașină într-un oraș mare pur și simplu nu este practic – traficul este îngrozitor, găsești mult prea greu locuri de parcare și este adesea mai rapid să mergi cu mijloacele de transport, decât cu mașina. Toate acestea înseamnă că vei economisi mult la aspecte precum benzina (care s-a scumpit îngrozitor în ultima vreme), asigurarea auto și întreținerea mașinii, ca să nu mai vorbim de costul achiziționării unei mașini în sine.

    În concluzie, să achiziționezi o locuință depinde de foarte mulți factori. Tu spre ce vrei să te îndrepți: ruralul liniștitor sau urbanul futurist?

    Sursă foto: Unsplash.com

    (P)

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: