spot_img
19.6 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 29, 2024
Altele
    AcasăNationalAnalist despre protestul fermierilor și transportatorilor: „Vor să facă mineriadă. Fix ce...

    Analist despre protestul fermierilor și transportatorilor: „Vor să facă mineriadă. Fix ce își dorește Putin”

    Analistul economic Andrei Caramitru lansează un avertisment grav legat de protestul fermierilor și transportatorilor. Acesta afirmă că se face jocul Rusiei, în paralel cu atacurile asupra înțelegerilor României cu Ucraina.
    ‘Se agită rușii pe la noi se agită se agită maxim. Vor să fie haos, nenorocire totală:
    – Andrus, pesedistul a lui Dragnea putinist – urlă că ei nu opresc protestul că degeaba s-a agreat ceva cu reprezentații breslei – că ei acum ADAUGĂ alte cerințe pentru “popor”, “națiune”. Vor să facă mineriadă să iasă cu omor și să blocheze mărfurile. Fix fix ce își dorește Putin.
    – Simion lansează în paralel altă petardă. atacă direct orice deal pe care l-ar face statul Român cu Ucraina (în special garanții de securitate și tranzit de mărfuri). Fix dar fix ce își dorește Putin.
    Măștile au căzut definitiv. Putem vedea trădătorii în toată mizeria lor.’ a scris Andrei Caramitru pe Facebook.
    Proteste spontane?
    În ultimele zile, protestele neautorizate ale fermierilor și transportatorilor au blocat România, iar autoritățile încearcă negocieri, fără a lua măsuri radicale, deși se vede cu ochiul liber că totul este organizat, nici vorbă despre „proteste spontane”.
    De altfel, în România se tot organizează „proteste spontane”, denumite așa pentru a nu se cere autorizații de la primării pentru desfășurarea acestora.

    În ultimă instanță, după ce primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a afirmat că le-ar da autorizație fermierilor și transportatorilor să intre în București dacă ar cere, acesta a anunțat pe Facebook că nu va face asta, pentru că s-ar produce blocarea circulației: „Am respins solicitarea de protest a transportatorilor și a fermierilor pentru că nu este rezonabilă. Aceștia au solicitat explicit ocuparea integrală de vineri până luni a Pieței Victoriei și a străzilor adiacente, pentru 15.000 de mașini și utilaje. Evident că întregul transport ar fi fost blocat în București. Cel mai mare protest autorizat cu mașini a avut loc în 2017. Cele 3800 de autoturisme au fost dispuse atunci în Piața Victoriei și de-a lungul Bulevardului Kiseleff, dar fără blocarea circulației. Dreptul la protest este consfințit de lege, însă fără perturbarea funcționării normale a drumurilor publice sau a transportului în comun. Vom aproba orice solicitare de protest care respectă legea, așa cum am făcut și până acum.”

    Ce spune premierul
    „Îmi pare rău că s-a pornit ca un fel de război între fermieri și transportatori și Guvern sau autorități, în general. Ar fi trebuit început mai întâi acest dialog, să vedem mai întâi dacă nu se găsesc soluții, sau există o opacitate din partea Guvernului, decât să se ajungă în zona extremă a încercării blocării drumurilor. Totuși, am reușit anul trecut să închidem România într-un echilibru macroeconomic. Orice grevă aduce prejudicii economice, aduce și un disconfort populației. Ar fi trebuit căutat un dialog, întâi și, dacă n-am fi găsit, împreună, soluțiile, cum se pare că, până în acest moment, le-am găsit, atunci să fi recurs la astfel de lucruri.” a declarat marți seară premierul Marcel Ciolacu la Antena3 CNN.
    Reacția jurnalistului Cristian Tudor Popescu
    Jurnalistul Cristian Tudor Popescu disecă situația într-un material publicat în republica.ro:

    ‘O cale de mijloc există întotdeauna în astfel de situații. Ea e găsită numai dacă e căutată. Subscriu unei ziceri a premierului Ciolacu privind plafonarea RCA: „Eu nu-s Ceaușescu să dau mâine ordonanțe, decrete. Nu conduc eu ASF-ul. Nu pot să-i trimit pe asiguratori în faliment. Dar să existe un echilibru, nu poți să dublezi RCA de la 9000 la 18000. Am avut o discuție să nu mai avem falimente în zona de asigurări”. Dacă la putere ar fi fost un regim ca în Rusia, așa cum vor Simion și Șoșoacă, situația se „rezolva” fie printr-un decret dictatorial, fie prin aruncarea forțelor de represiune asupra manifestanților. E o deosebire, pe care nu putem să n-o observăm, între PSDragnea august 2018, înaintașul lui AUR, și PSD Ciolacu, ianuarie 2024.”

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: