Da, există cocktailuri speciale pentru fiecare anotimp al anului, nu este nimic mai răcoritor decât un mojito vara, un gin tonic cu atingeri citrice este perfect pentru primăvară, iarna e perfectă cu un Hot Toddys și celebrul Christmas Eggnogg, iar toamna are și ea câteva cocktailuri bune pentru a sărbători căderea frunzelor și începutul celui mai bun sezon al anului. Toamna are ceva special, cerul e mai gri și frunzele sunt vopsite în seturi de culoare portocalie, dar asta nu o face mai tristă, mai degrabă ne umple cu nostalgie și ne dă ocazia să stam în grădină sau în fața unui șemineu, cu companie bună și o băutură specială în aromele toamnei.
Toamna este anotimpul merelor și dovlecilor, al deserturilor cu miros de scorțișoară și sunt acele elemente care devin inspirația pentru câteva băuturi infailibile care vor deveni în cele din urmă favoritele multora, dintr-un Manhattan modificat, până la un clasic Old Fashioned.
Autumn Fizz
Pentru acest cocktail vei avea nevoie de 60 ml de gin Beefeater, 10 ml de suc de lămâie, nectar de agave după gust, cidru de mere și cimbru și măr pentru garnish. Într-un shaker adaugați ginul, sucul de lămâie, nectarul de agave, agitați bine și turnați într-un pahar înalt. Adăugați puțin cidru de mere. Decorați cu cimbru proaspăt și o felie de măr.
Campfire sling
Pentru acest cocktail aveți nevoie de 60 ml de whiskey, 10 ml de sirop de arțar, 3 picături de bitter de ciocolată și puțină coajă de portocală. Toate incredientele trebuie puse într-un pahar de whiskey în care adăugați un cub mare de gheață și amestecați bine. Apoi, aprindeți câteva chibrite și țineți-le deasupra băuturii în timp ce strângeți coaja de portocală între degete pentru a elibera uleiurile. Apoi treceți coaja peste marginea paharului.
Apple Cider Mimosas
Mimosa este unul dintre cele mai cunoscute cocktail-uri, prin combinația șampaniei cu sucul de portocale. Dar poți face mimosa și cu cidru de mere! Vei avea nevoie de o sticlă de șampanie, cidru de mere, 2 lingurițe de zahăr și 1 linguriță de scorțișoară pudră. Pe o farfurie amestecă scorțișoara și zahărul. Udă marginea paharelor de șampanie, iar apoi pune-o peste mix-ul de zahăr și scorțișoară. Umple paharele cu cidru până la un sfert, iar apoi completează cu șampanie.
Twilight
Pentru acest cocktail vei avea nevoie de 40 ml gin Beefeater, 10 ml de lichior Maraschino, 10 ml de Yellow Chartreuse, 25 ml de suc de lămâie proaspăt stors, 15 ml de sirop Gomme și piper negru. Cu o bucată de lămâie, umezește marginea unui pahar și trece-o prin piperul pudră. Toarnă gin, lichior, suc de lămâie și sirop Gomme într-un shaker cu gheață și adaugă piper, dacă dorești. Amestecă bine și strecoară după băutura în pahar. Adaugă o felie de lămâie sau o bucățică de coajă de lămâie ca decor.
Caramel Apple Mule
Pentru acest cocktail de toamnă ai nevoie de 45 de ml de vodka, 15 ml de caramel, 30 de ml de cidru de mere și bere de ghimbir. Amestecă vodka, caramelul și cidrul într-un pahar cu gheață. Atenție, băuturile acidulate nu se amestecă în shaker. Streacoară totul într-un pahar cu gheață și adaugă bere de ghimbir după gust.
Poți experimenta chiar tu cu cocktail-urile tale preferate cărora să le adaugi sau să schimbi ingredientele în așa fel încât să se potrivească sezonului. Poate încerci un irish coffee cu puțină scorțișoară sau o rețetă cocktail fierbinte cu gin și scorțișoară care să te încălzească în acele seri reci de toamnă sau poate chiar o ciocolată caldă cu portocală și gin perfectă pentru a te îndulci și încălzi. Ai o mulțime de opțiuni de care te poți bucura singur, cu persoana specială sau cu prietenii tăi, fie că stați de vorbă, vizionați un film sau aveți o seară de jocuri.
(P)