spot_img
Altele
    AcasăNews AlertALERTĂ! Doi soți din Oltenia, infectați cu ANTRAX

    ALERTĂ! Doi soți din Oltenia, infectați cu ANTRAX

    Doi craioveni, soţ şi soţie, se află internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Craiova, după ce analizele de laborator au arătat că sunt infectaţi cu antrax. Cei doi locuiesc într-un cartier de la marginea Craiovei şi au în gospodărie mai multe animale.

    Bărbatul şi femeia s-au prezentat, pe 4 august, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova cu mai multe leziuni la mâini, ei fiind internaţi. Medicii au suspectat că în cazul celor doi este vorba despre antrax. Cele două cazuri de îmbolnăvire cu antrax au fost aduse la cunoştinţa specialiştilor Direcţiei Sanitar Veterinare Dolj. La locuinţa se va face o anchetă epidemiologică.

    Antraxul este o boala potential fatala data de bacteria Bacillus anthracis. Aceasta bacterie produce sporii care raspandesc infectia. Sporii sunt bacterii in repaus. La fel ca semintele plantelor, sporii nu se activeaza pana nu germineaza.
    Antraxul este rar la oameni in afara situatiei in care este raspandit in mod intentionat. Antraxul apare la vite, cai, oi si capre. In antecedente sunt mentionate infectii cu antrax in America de Nord la persoane care lucrau cu animale, ca veterinarii si fermierii.

    Oricum, in prezent infectiile cu antrax sunt rare la animalele din America de Nord, datorita programului de vaccinare a animalelor. In 2001, populatia a devenit ingrijorata dupa ce au aparut 22 de cazuri de antrax in S.U.A. ca rezultat al bioterorismului. In majoritatea cazurilor au fost afectati functionari ai serviciului de posta si jurnalisti, care erau expusi sporilor de antrax la manipularea scrisorilor.

    Oamenii pot dezvolta patru tipuri de infectii cu antrax:
    – antrax cutanat, printr-o leziune a pielii
    – antrax gastrointestinal, prin ingestia de alimente contaminate
    – antrax orofaringian (regiunea posterioara a cavitatii bucale), prin ingestie de alimente contaminate
    – antrax respirator, prin inhalarea sporilor.
    Dintre cele patru forme antraxul respirator duce la deces cel mai frecvent.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: