spot_img
12.1 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăNews AlertDoar 30 de medici de familie din Gorj participă la campania de...

  Doar 30 de medici de familie din Gorj participă la campania de imunizare

  Numărul de doze de vaccin anti COVID-19 solicitat de către medicii de familie care s-au alăturat campaniei de vaccinare este în creștere. Aceștia primesc câte 40 de lei pentru fiecare doză administrată.

  „La nivelul județului Gorj sunt aproape 200 de medici de familie. În prima fază își manifestaseră intenția de a participa în jur de 60 de medici de familie la această campania de vaccinare. Au rămas 39 dintre care 30 sunt activi. Au solicitat și au vaccinat în cabinete cu de la vaccinul de la Johnson&Johnson. Se primește 40 de lei pentru fiecare doză administrată. Nu se pot administra mai mult de zece doze pe zi la un cabinet de medicină de familie. Probabil că ceilalți medici au alte activități și nu au timp.

  Sunt mulțumit de colaborarea cu medicii de familie pentru că se implică. La început au cerut câteva doze, patru-cinci, iar acum toată lumea cere și chiar vrea și suplimentar“, a spus Narcis Stoian, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj

  Pot să se vaccineze și la alte cabinete ale medicilor de familie

  Pacienții care vor să se vaccineze la cabinetul medicilor de familie nu sunt nevoiți să meargă la medicul pe lista căruia se află. „Nu este necesar ca un pacient să fie pe lista acelui medic ca să te poți implica. Adică, dacă medicul tău de familie nu intră în această categorie și nu se regăsește printre medicii care efectuează vaccinuri, se poate duce la un alt medic de familie“, a mai precizat directorul DSP Gorj.

  Vaccin Johnson&Johnson, la un centru din Târgu Jiu

  La centrul de vaccinare de la Școala gimnazială nr. 12 din Târgu Jiu se va face vaccinul Johnson&Johnson, într-o singură doză, solicitat în special de cei care pleacă în vacanțe sau în străinătate. Am solicitat la nivelul CNCAV un flux de vaccinare pentru vaccinul de la Johnson&Johnson. Se administrează în Târgu Jiu, la centrul de vaccinare de la Școala nr. 12, unde mai este și un flux de Pfizer. S-a deschis programarea pentru acest vaccin. Se face cu programare, pentru că este mai solicitat, având în vedere că se efectuează într-o singură doză. Având în vedere că se apropie vacanțele și concediile, mă gândesc că va crește numărul solicitărilor“, a menționat Narcis Stoian.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: