spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăPoliticCe spune Irina Cojocaru despre invalidarea mandatului de primar

  Ce spune Irina Cojocaru despre invalidarea mandatului de primar

  Judecătoria Novaci a invalidat mandatul de primar al Irinei Cojocaru (PNL), care a fost aleasă de electoratul din Bumbești Pițic, în urma alegerilor parțiale de pe data de 27 iunie.

  „Respinge cererea. Invalidează alegerea în funcția de primar al Comunei Bumbești-Pițic a doamnei Cojocaru Irina – candidat al Partidului Naţional Liberal. Prezenta încheiere se comunică prefectului județului Gorj, secretarului general al comunei Bumbești-Pițic şi primarului a cărui mandat a fost invalidat, doamnei Cojocaru Irina”, se arată în sentința Judecătoriei Novaci.

  Sentința poate fi contestată la Tribunalul Gorj.

  „Nu am emoții pe acest subiect“

  Irina Cojocaru a declarat că este o problemă de procedură și că nu are emoții. Aceasta a precizat că raportul financiar a fost depus la Autoritatea Electorală, dar încă nu a apărut în Monitorul Oficial: „Este o problemă de procedură. Dosarul meu a fost depus de președinta Circumscripției în 24 de ore de la finalizarea alegerilor, pe când mandatarul financiar are termen, așa cum scrie în lege, timp de 15 zile de la data alegerilor să anunțe la Monitorul Oficial cheltuielile făcute de către candidat, prin mandatarul financiar. Toate aceste cheltuieli, la nivel de țară, pentru că au fost alegeri în mai multe localități s-au centralizat și trebuiau publicate în Monitorul Oficial. Fiind mai multe, nu au putut să fie publicate în termen atât de scurt. În cazul meu, instanța a invalidat foarte repede, pentru că nu trecuseră decât șapte zile de la finalizarea alegerilor. Am făcut apel și urmează să primim termen la Tribunal. Raportul mandatarului financiar de la Târgu Jiu a fost depus în termen la Autoritatea Electorală și există chiar un număr de înregistrare. Nu a fost publicat în Monitorul Oficial. Este vorba de o procedură și nu am emoții pe acest subiect“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: