spot_img
18.1 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăPoliticMihai Weber: Am fost pregătiți tot timpul cu o altă lege pentru...

  Mihai Weber: Am fost pregătiți tot timpul cu o altă lege pentru pensionarea angajaților CEO

  Liderul PSD Gorj, Mihai Weber, susține că nu înțelege de ce nu se dorește rezolvarea problemelor legat de pensionarea angajaților Complexului Energetic Oltenia. Aceasta în condițiile în care personalul din producție ar trebui să beneficieze de scăderea vârstei de pensionare cu 13 ani, în baza Legii 197.

  Casa Națională de Pensii a dat un semnal clar că legea care a intrat în vigoare în luna august nu va fi aplicată retroactiv, ci peste 25 de ani. Minerii și energeticienii sperau ca la vârsta de 52 de ani se puteau pensiona în condițiile unei vechimi în domeniu de 25 de ani, respectiv un stagiu de cotizare de 30 de ani.

  Socoteala din vară nu se mai potrivește cu socoteala din toamnă, când casele de pensii ezită să aplice Legea 197 care introduce condiții speciale de muncă la companiile energetice și la companiile care produc energie pe bază de lignit.

  Mihai Weber a precizat că PSD a luat în calcul varianta ca legea să nu se aplice și are pregătit un proiect de lege care să rezolve problemele legat de pensionarea angajaților Complexului Energetic Oltenia care lucrează în producție.

  O nouă lege va presupune timp pentru parcurgerea întregului proces legislativ, în comisii, la avizare la Guvern și așa mai departe. Va fi vorba de câteva luni. O ordonanță de urgență emisă de Guvern ar reprezenta o cale mult mai rapidă. Guvernul demis nu poate însă emite astfel de acte. Prin urmare, este o stare de așteptare, dar în același timp de nemulțumire în rândul salariaților Complexului Energetic Oltenia. De altfel, sindicatele își continuă protestele în centrul municipiului Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: