spot_img
31.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesPrimarii liberali critică măsurile luate de propriu Guvern. “Ar fi o catastrofă...

  Primarii liberali critică măsurile luate de propriu Guvern. “Ar fi o catastrofă dacă se vor aplica măsurile anticipate”

  Măsurile anunțate de Guvern sunt criticate atât de opoziție cât și de membrii de partid, primarii din teritoriu. Tăierea voucherelor de vacanță și a sporurilor naște controverse în rândul administrațiilor locale liberale. Edilul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman, afirmă dezamăgit că promisiunile din campania electorală au fost altele.

  Bugetul ce urmează să fie pus în dezbatere publică este așteptat de toată suflarea politică. Deși o parte din măsurile ce urmează să fie aplicate au fost deja anunțate, opoziția susține că, de fapt, marile surprize îi vizează pe cetățenii de rând. “Noi, cei de la PSD, ne-am fi dorit ca promisiunile făcute de liderii PNL în anul 2020 să se transforme în realitate, dar de ce ne-a fost frică nu am scăpat. PNL a mințit în timpul campaniilor electorale de anul trecut  fără să clipească. Ieri, românii au primit prima lovitură directă din partea Guvernului. Anunțul făcut de liderii PNL a căzut ca o năpastă peste toate categoriile, fie că vorbim despre elevi și studenți, care nu vor mai beneficia de transport gratuit, sau despre pensionari, care așteptau cu sufletul la gură majorarea pensiilor, conform calendarului propus de PSD.  Ultima minciună a liberalilor este că vor majora pensiile în 2022. Florin Câțu anunță cu surle și trâmbițe tăieri în sectorul bugetar, dar domnule prim-ministru, loviți în toate sectoarele, știți asta. Le luați voucherele de vacanță bugetarilor, dar efectele  negative se vor resimții în mult mai multe domenii de activitate. Ați îngenunchiat HORECA prin proasta gestionare a pandemiei de coronavirus, dar prin această măsură le-ați dat lovitura finală. Domnilor parlamentari de Gorj de la PNL și USR, vă rog să le explicați angajaților din sectorul turistic, de la nivelul Gorjului, că prin mutilarea veniturilor din domeniul public, ei vor rămâne șomeri. Când vorbește despre egalizarea veniturilor în România, de fapt, PNL se referă la tăieri în zonele în care, grație PSD, oamenii ajunseseră cu veniturile la un nivel decent, nu la stimularea sectorului pentru care liberalii au spus mereu că se zbat, anume mediul privat. Concluzia este că guvernarea PNL-USR –UDMR nu se adresează românilor”, a transmis secretarul PSD Gorj, Anca Bordușanu.

  Măsuri de austeritate

  Critici vin și din partea primarilor liberali. Reprezentanții PNL din teritoriu speră ca oficialii de la centru să nu își bată joc de oameni. Primarul din Roșia de Amaradia este tranșant când vorbește despre planurile guvernanților. “Eu zic că nu se va ajunge acolo pentru că PNL-ul va avea o problemă de imagine dacă vor fi tăiate voucherele și sporurilor. Nu cred că o formațiune politică vrea să își taie singură creanga de sub picioare. În primul rând se va distruge mediul de afaceri, toată lumea din HoReCa mizează pe vouchere. Ar fi o catastrofă dacă se vor aplica măsurile anticipate. Guvernanții noștri ar trebuie să gândească mai bine când vorbesc despre tăierea sporurilor. Bugetarii nu au mai primit majorări salariale de doi ani. De doi ani salariile bugetarilor au fost înghețate. Dacă se gândesc să taie sporurile vom ajunge la proteste în stradă. Cum să tai din veniturile unui salariate în condițiile în care omul respectiv are niște calculi făcute, are rate. Nu aș vrea să se întâmple lucrurile acestea în vremurile noastre. Chiar dacă sunt membru PNL, am recomandat oamenilor să voteze PNL pentru că va fi mai bine, să ajung în situația aceasta, eu, personal, voi avea o reacție. Nu e normal ce se întâmplă și nu cred că Guvernul din care fac parte va pune în aplicarea aceste măsuri de austeritate”, a transmis Liviu Cotojman.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: