spot_img
3.4 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 1, 2023
Altele
  AcasăPoliticRăfuială între liberali. “Pe declarații belicoase, eu nu marșez!”

  Răfuială între liberali. “Pe declarații belicoase, eu nu marșez!”

  Vechii liberali, folosiți de Marcel Romanescu pe post de săgeți! Liderul de la Municipiu îi reproșează președintelui PNL Gorj Dan Vîlceanu că susține oameni care nu au ce căuta pe vreo listă electorală. Unul dintre cei arătați cu degetul este chiar Eduard Berca, alesul fiind din nou pe lista neagră a primarului din Târgu Jiu.

  Ultima ședință de Consiliu Local (CL) a reaprins scânteia din PNL Gorj. Primarul Marcel Romanescu este foc și pară pe vechea echipă de consilieri care a votat pentru introducerea pe ordinea de zi a ultimei ședințe de CL, două proiecte pe care edilul le consideră prejudicioase pentru oraș. “Din păcate, în mod ilegal a fost concesionată o suprafață de teren. Doar una din cele două suprafețe de teren. Eu sunt sigur că instituțiile statului, începând cu Instituția Prefectului, își vor face datoria de îndată. Atât timp cât secretarul municipiului declară că introducerea pe ordinea de zi este ilegală, că susținerea proiectului prin vot este ilegală, nu poate întoarce nimeni cursul acestor lucruri. Vreau ca de îndată, și fac apel la domnul prefect, Instituția Prefectului să analizeze aceste proiecte după ce vor fi înaintate. Sunt două lucruri total ilegale, introducerea pe ordinea de zi de către consilierii PSD, ALDE, PSRO și PMP, plus două voturi venite de la domnul Berca și domnul Crăc. Vreau să se sesizeze imediat instituțiile abilitate pentru ceea ce s-a întâmplat la ședința de consiliu. Berca și Crăc au votat introducerea pe ordinea de zi, deși știau, pentru că îi anunțase secretarul municipiului Târgu Jiu, că în momentul acela votul aduce o ilegalitate pe ordinea de zi”, a declarat edilul din Târgu Jiu.

  Berca, săgeată spre Vîlceanu

  Mânat de aceste reproșuri, liderul de la Municipiu lovește în actualul președinte al PNL Gorj, Dan Vîlceanu, care a girat ca Eduard Berca să fie susținut în continuare pe liste. “Uitați-vă pe lista mea de consilieri municipali și poate acum înțelegeți mult mai bine. Berca și alții nu mai aveau ce căuta pe vreo listă de consiliu local sau consiliu județean. Așa au procedat pe toată perioada mandatului de consilier, au jucat la două capete. Oameni care nu au coloană vertebrală nu au ce căuta în PNL. Berca nu este susținut nici de mine, nici de organizația județeană, alții și-au asumat această responsabilitate de a fi în consiliul județean și trebuie să analizeze aceste lucruri în mod deschis și de îndată. Modul în care un consilier local votează, deși i s-a adus la cunoștință că face o ilegalitate, ar trebui analizat în Biroul Permanent Județean, așa cum trebuie analizați cei doi consilieri Berca și Bobu, care au inițiat proiect de hotărâre de demitere a unui director. Mă refer aici la directorul-lighean de pe vremuri, Marian Rotaru, care nu putea fi demis prin hotărâre de consiliu local. Culmea este că acel proiect de hotărâre a fost anulat de Instituția Prefectului și de instanțele de judecată. Eu nu cred că Dan Vîlceanu îi învață pe cei doi consilieri să voteze proiecte ilegale. Vreau să cred că domnul Vîlceanu va fi un om corect și va analiza aceste proiecte și aceste voturi în mod corect”, a mai afirmat Marcel Romanescu.

  Berca acuză!

  Pe de altă parte liberalul Eduard Berca îl acuză pe primar că joacă, din nou, la două capete. Penelistul susține că prin modul în care s-a încercat scoaterea celor două proiecte de pe ordinea de zi, Marcel Romanescu nu a făcut altceva decât să se discrediteze ca autoritate. “Cele două proiecte au fost depuse acum aproape o lună de zile și discutate în ședințele de comisii. Prin faptul că cei din primărie, secretarul și reprezentanții Direcției Juridice, au insistat că nu există acele rapoarte de necesitate și legalitate, se incriminează pe ei înșiși. Ei erau datori să le facă. Acesta este, din perspectiva mea, un abuz făcut de cei care susțineau că nu sunt acele rapoarte. Ei aveau obligația să le facă. Acest lucru m-a făcut să votez punerea pe ordinea de zi. Era absolut normal să fie puse pe ordinea de zi, dar nu am votat proiectele. M-am abținut și nu am fost de acord cu modul în care au fost puse în discuția consiliului local. Dacă Marcel Romanescu cere sancțiuni pentru că am respectat legea, înseamnă că s-a întors lumea cu susul în jos”.

  Compromisuri și jigniri

  Cât despre atacurile politice, Berca susține că nu el este cel care a făcut compromisuri în ultimi trei ani. “Vreau să îi nominalizeze Marcel Romanescu pe cei fără coloană vertebrală din PNL. Nu știu la cine se referă, la mine sau la el. Dacă discutăm de coloană vertebrală, eu pot spune foarte clar că a mea stă dreaptă de când sunt în politică. Nu am făcut compromisuri, nu am jignit, nu am adus acuze gratuite și am tras întotdeauna cu PNL. Dacă are dovezi clare, să le aducă în atenția organizației județene și oamenii aceia să ia decizii. Pe declarații belicoase și absolut gratuite, eu nu marșez”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: