spot_img
1.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 9, 2023
Altele
  AcasăPoliticRomanescu despre PNL Gorj: “Nu au învățat nimic!”

  Romanescu despre PNL Gorj: “Nu au învățat nimic!”

  Liberalii au început să se certe între ei! Discuțiile vin în contextul în care au început tratativele pe tema candidaților pentru alegerile parlamentare. Scorul scos la locale a tăiat din avântul pe care îl afișau, în urmă cu două săptămâni, când erau siguri că vom pune mâna pe județ. Liderul PNL Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a început dea ordine în organizația județeană, considerând că este singurul învingător din 27 septembrie.

  Nici nu s-au aflat rezultatele finale ale alegerilor locale că liberalii au început să se certe între ei pe tema rezultatelor obținute. Candidatul PNL la Consiliul Județean este convins că nu a fost susținut de întreaga echipă. Există dubii și în ceea ce privește rezultatul de la Târgu Jiu. “Nu a fost foarte bun nici rezultatul de la Târgu Jiu, chiar mult sub așteptări. Profilul alegătorului din mediul urban era cel pe care îl ținteam eu. Obiectivul era ca diferența scoasă la Târgu Jiu să acopere pierderile din alte 10-20 de comune, ceea ce nu a fost așa. Pe mediul urban nu a fost prezența la vot pe care ne-o doream ca să compenseze pierderile din anumite comune. Toate orașele noastre au fost acoperite foarte rapid de câteva comune. Mă așteptam la un rezultat mult mai bun, nu doar bun la Târgu Jiu. Sociologic vorbind, mesajul meu era pentru alegătorul urban, absolvent de studii superioare. Este irelevant că am câștigat cu 500-600 de voturi în plus la Târgu Jiu. Este ca și cum aș fi pierdut. Nimeni nu are niște explicații concrete pentru ce s-a întâmplat. Am vorbit și cu alți colegii și cu oameni din presă, cu oameni bine conectați în județ. Absolut toată lumea zice că e ceva foarte ciudat. Eu sunt convins că nici măcar PSD nu se putea gândi la așa ceva. Nici măcar în visul cel mai bun nu își imaginau că o să aibă așa ceva. Din câte am înțeles eu, nici în timpul lui Mischie nu au avut majoritate simplă în consiliul județean. Ținând cont că la nivel național PSD și-a înjumătățit ponderea, că nu mai sunt la guvernare… Eu am simțit chiar și persoanele vârstnice că își doreau o schimbare. Acesta a fost feedbackul pe care îl primeam permanent. Din păcate, la vot nu s-a întâmplat acest lucru. Din păcate, alegerile în România au ajuns să fie foarte mult o mobilizare a activului de partid și nu a cetățenilor de rând”, a transmis Iulian Popescu.

  Muncă de 20 de ani

  Pe de altă parte, primarul Marcel Romanescu, cel care s-a ocupat de campania pe Municipiul Târgu Jiu, susține că Iulian Popescu ar trebui să se mulțumească cu ce cifrele obținute. Contestat încă de la început de edil, Popescu este văzut, chiar și acum, ca un străin pentru Gorj. “Domnul Iulian Popescu nu poate fi nemulțumit de ce s-a întâmplat în Târgu Jiu. A câștigat alegerile din Târgu Jiu. Fără să intru în vreo dispută cu candidatul de la Consiliul Județean, îi aduc aminte că la Târgu Jiu a câștigat Marcel Romanescu, care se impune ca lider de 20 de ani și cel puțin de trei ani, de când sunt primarul municipiului Târgu Jiu. Eu nu am intrat în această competiție cu trei luni înainte. I-am adus la cunoștință domnului Iulian Popescu la prima discuție că va fi foarte greu ca înainte cu trei luni de candidatură să poți obține un rezultat excepțional. Că a luat în calcul acest lucru sau nu, e treaba dânsului. Eu pentru acest rezultat istoric pentru PNL muncesc de 20 de ani doar în Târgu Jiu, încercând să îmi consolidez poziția de lider al PNL. Cred că de data aceasta rezultatele spun multe”, afirmă liderul de la Municipiu.

  Blat ordinar

  Și, pentru a scăpa definitiv de orice acuzație, liderul PNL Târgu Jiu amintește despre situația alegerilor trecute. “Lumea nu votează fotografii. Așa am mai făcut și în 2017, când am scos un milițian spunând că noi am căutat profilul de candidat. În alegerile locale se votează candidații, nu profilurile. Poate că PNL trebuia să învețe ceva din campania din 2017, când pe un blat ordinar au pus un profil de candidat, nu un candidat. Părerea mea e că nu au învățat nimic. În 2019 am cerut ca viitorul candidat la consiliul județean să fie cunoscut, participând la competiția de la europarlamentare. Nu m-a luat nimeni în calcul. Cel care câștigă alegerile la consiliul județean nu poate fi văzut doar în fotografii sau pe online. Oamenii trebuie să îl simtă și să știe mult mai multe lucruri. Nu este întâmplătoare această diferență. Culmea este că e o diferență și între mine și colegii mei din consiliul local. Nu am văzut pe niciunul din colegii mei de la consiliul local încercând să mă acuze de această diferență. Este clar că locomotiva și liderul în această competiție electorală cred că am fost eu”,   a mai declarat Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: