spot_img
24.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăPoliticSe trage frâna în investiții! “Sistăm lucrările dar să dea banii”

  Se trage frâna în investiții! “Sistăm lucrările dar să dea banii”

  Primarii tot mai supărați după ce au aflat că nu vor avea bani pentru a finaliza investițiile din comunele pe care le conduc. Șefii administrațiilor locale sunt convinși că decizia de a sista plățile prin PNDL a fost o mișcare bine calculată de cei aflați la guvernare.

  Primarul din Scoarța susține că se aștepta, ca la ultima vizită, premierul Florin Cîțu să vină la dialog, să le explice șefilor din administrație ce se va întâmpla cu șantierele deschise. ”Să ne spună unde sunt banii! Nu e posibil să vii să spui după două luni că nu mai sunt bani. Avem proiecte în lucru. Ne spune să le sistăm, bun, le sistăm dar să ne dea bani să le dăm constructorilor pentru ce s-a muncit. Toate primăriile au probleme. E foarte greu să realizăm lucruri majore cu bani din bugetul local”, a transmis primarul din Scoarță, Ion Stamatoiu.

  Cheltuieli suplimentare

  Și la Motru vor fi probleme dacă finanțările se opresc. “Când am văzut adresa am tras un semnal de alarmă. Noi am transmis lună de lună stadiul lucrărilor, ce bani ne trebuie. Consider că am fost mințiți de la început. PNDL încurcă din punct de vedere politic. Oamenii au de suferit pentru că vorbim despre proiecte importante pentru cetățeni. Nu avem de unde găsi soluții pe buget local. Nu avem cum! Dacă vom fi nevoiți să facem asta, vom tăia din alta parte. Așteptăm o rectificare ca soluție pentru achitarea salariilor până la finalul anului. Avem un proiect care trebuie recepționat luna viitoare. Această decizia a fost luată cu răutatea. Și primarii liberali au aceiași problemă că și noi, dar nu sunt lăsați să iasă public să spună. Muncim să facem documente pentru a afla la final că proiectele nu sunt puse în practică. Facem cheltuieli suplimentare pe studii, pentru că la final lucrarea să nu se concretizeze. Sper să nu mai fim mințiți și păcăliți, zilnic, de cei de la centru”, a transmis primarul din Motru, Cosmin Morega.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: