spot_img
Altele
    AcasăHeadlinesAfacere de Gorj: "Execut cruci negociabil"

    Afacere de Gorj: „Execut cruci negociabil”

    „Execut cruci negociabil”, aşa sună un anunţ, postat pe marginea drumului în satul Copăcioasa, comuna Scoarţa. Nu este o glumă, ci o reclamă menită să atragă clienţii, care vor să cumpere cruci pentru morminte la preţuri negociabile. Patronul firmei a avut ideea de a posta o asemenea pancartă, la marginea drumului, în speranţa că trecătorii să fie atraşi de reclama făcută, iar comenzile să curgă imediat.

    Criza economică îi determină pe tot mai mulţi afacerişti gorjeni să găsească soluţia benefică pentru menţinerea lor pe piaţă. Este şi cazul unui gorjean, care a ales să-şi facă o reclamă inedită. Aşa se face că la poarta casei a postat o pancardă pe care stă scris cu litere mari „Execut cruci negociabil”. Ce înseamnă acest lucru am aflat direct de la proprietar. „Păi trebuia să fac ceva să atrag clienţi. Eu mi-am deschis acasă afacerea, pentru că în oraş nu mai aveam spaţiu. Aşa, economisesc mai mulţi bani, lucrând acasă şi având aici expuse crucile pe care tot eu le lucrez”, dezvăluie patronul firmei, Raul Dincă, în vârstă de 27 de ani. Tânărul afacerist este stăpân la el în curte, motiv pentru care clientul negociază direct. „Eu comand, eu execut”, spunea tânărul, în timp ce buchisea de zor la o comandă specială.

    Negociază preţul crucilor

    Afacerea cu cruci a fost deschisă de curând acasă, însă patronul spune că a început să vândă cruci, încă din anul 2005. Anul de glorie a fost 2008, când nu făcea faţă comenzilor. Acum însă, pe piaţă au pătruns tot mai mulţi afacerişti, iar concurenţa este acerbă. Din acest motiv, omul s-a hotărât să negocieze preţul la cruci. „Păi altă variantă nu am, decât să negociez preţul la cruci. În funcţie de dimensiune şi de grosime, o cruce din marmură porneşte de la 400 de lei şi poate ajunge şi până la o mie de lei. Preţul este negociabil, şi de obicei ca să îmi vând marfa mai las de la mine, dar şi ca să-l ajut pe cel care cumpără să-şi poată permite să cumpere de la mine”, spune tânărul afacerist. Strategia sa a început să dea roade, şi spune că mulţi trecători opresc maşinile, când văd pancarda şi se interesează de preţuri. „Crucile sunt lucrate de mine aici în atelierul deschis în curtea casei. Am şi un catalog cu 30 de poezii, iar clientul are de unde alege ce versuri să fie scrise pe cruce. Lucrez cruci din marmură sau mozaic, iar preţurile le negociez. Dacă vrei să exişti şi să mergi înainte trebuie să ştii cum să procedezi, altfel nu ai decât de pierdut”, mai spune omul, hotărât să-şi menţină ideea de a mai lăsa la preţul crucilor.

    Experienţă dobândită prin ucenicie

    Raul Dincă are experienţa necesară pentru realizarea crucilor, aşa cum o cere clientul. Potrivit acestuia, a lucrat multă vreme ca ucenic la firma unchiului său, iar mai târziu a hotărât să-şi deschidă propria afacere. „Lucrez de mult timp la confecţionatul crucilor. Am fost ucenic la un unchi de-al meu şi după un timp am hotărât să-mi deschid singur o afacere. Procur materialul din altă parte, pentru că îl cumpăr mai ieftin ca să îmi pot permite să negociez preţul la crucea realizată. Este greu în ziua de astăzi, pentru că nu prea sunt comenzi. Într-o lună onorez cam patru comenzi, pentru că o cruce nu se lucrează aşa de uşor. Este mult de muncă, dar muncesc pentru mine, nu pentru altul, şi atunci am o satisfacţie”, a mai spus afaceristul, dispus să meargă înainte cu afacerea sa. Tânărul este căsătorit, şi din afacerea crucilor îşi întreţine familia.

    Te-ar mai putea interesa

    3 COMENTARII

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: