spot_img
12 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăSocialAu parcurs peste 600 de kilometri pentru a-i aduce un omagiu lui...

  Au parcurs peste 600 de kilometri pentru a-i aduce un omagiu lui Tudor Vladimirescu

  Câțiva reprezentanți a două asociații cultural-istorice din Ardeal și scriitorul Laurian Stănchescu au străbătut peste 600 de kilometri, pentru a veni în județul Gorj ca să-i aducă un omagiu revoluționarului Tudor Vladimirescu, în ziua în care s-a marcat împlinirea a 200 de ani de la Proclamația de la Padeș

  La catedrala din Piaţa Prefecturii a avut loc o slujbă de pomenire a revoluţionarului din Vladimir, care a fost organizată de Asociațiile „Testamentul lui Avram Iancu“ şi „Carpaţii Mihai Eminescu“, din Târgu Mureș, şi scriitorul Laurian Stănchescu.

  „Sunt 200 de ani de ani de zavera lui Tudor Vladimirescu şi în virtutea proiectului pe care îl am în Parlamentul României prin care cer ca Tudor Vladimirescu şi Ecaterina Teodoroiu să devină martiri şi eroi ai naţiunii române prin jertfa făcută românismului, am dorit să cinstim acest lucru împreună cu doamna doctor Mădălina Fărcaş, preşedintele Asociaţiei Cultural Istorice Testamentul lui Avram Iancu, care a venit din Târgu Mureş. Este imperios ca în clasa politică şi în politică să îşi facă loc cultura şi istoria naţională, pentru că de-a lungul timpului s-a văzut că acolo unde nu există cultură, naţiunile pier.

  Această naţiune milenară a noastră nu trebuie să piară pentru că nişte politicieni nu îşi fac datoria de români. Din acest motiv am venit să cinstim memoria lui Tudor Vladimirescu printr-o slujbă în faţa bisericii Sfinţii Voievozi din inima Gorjului. Fără aceşti înaintaşi ai noştri nu am fi existat astăzi ca spiritualitatea românească“, a spus scriitorul Laurian Stănchescu.

  „A făcut posibilă libertatea acestui popor“

  Reprezentanții celor două asociații au mers și la Câmpia Soarelui de la Padeș.

  „După ce se vor comemora 200 de ani de la zavera lui Tudor Vladimirescu vom merge la locul proclamaţiei lui Tudor. Vrem să cinstim memoria eroului din Târgu Jiu care a făcut posibilă libertatea acestui popor şi a dat un spaţiu în care copiii noştri ar trebui să trăiască cu mare mândrie“, a spus Mădălina Fărcaş, preşedintele Asociaţiei Cultural Istorice Testamentul lui Avram Iancu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: